söndag kväll..

Ska bara lägga in lite kommentarer här igen.. gjorde egna bars och de blev kanon om jag ska vara ärlig. Goda!Lätta att göra samt räknat ut så de är baserade  på 30% protein 30% fett och 40 Kolgydrater. Alla i bra råvorar. Recept kommer läggas ut så småningom. Kommer lite bilder så småningom sedan med..  skön dag hjälpt mama att måla ikväll blir troligen en bio ikväll.. take care!

Proteinrik blåbärslimpa Glutenfritt bröd

2 dl hirsflingor
5 dl sojamjöl
½ dl linfrö
½ dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk hel kummin
½ tsk salt
4 dl fil el. yoghurt
½ dl blåbärssylt

Värm ugnen till 175°C. Blanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke. Blanda ner sylten i fil el. yoghurt. Rör snabbt ihop till en kladdig deg och fördela jämt i en smord 1½ liters limpform. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Låt brödet svalna under bakduk innan skär limpan i skivor. Frys in det du inte äter upp eftersom bröd bakat med bikarbonat smakar bäst dagsfärskt.


Hälsosam chokladkaka






200 g färska dadlar
1 dl vatten
1 dl kakao
3 dl fullkornsvete
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 dl kallpressad rapsolja
1 msk honung

Sätt ugnen på 175º C. Kärna ur dadlarna och dela dem i mindre bitar. Koka upp vattnet och dadlarna i en kastrull under omrörning tills det bildas en tjock slät kräm. Dra krämen från värmen och låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner raspolja, honung och ägg i dadelkrämen. Blanda dadelkrämen med de torra ingredienserna och fördela smeten i en 1½ liters bakpappersklädd form. Grädda kakan 25-30 minuter.


Söndag..

Idag blir det lungt på träningsfronten.. känner mej lite trött i kropp och stel så lägger mest vikt på stretch idag. Framförallt baksida lår , vader, börst, nacke och höftböjarmusklerna. Behöver vila musklerna lite.. kanske blir någon form utav lugnare aktivitet men thats it.  Om allt går som det ska ska jag och patrik köra rygg och axlar imorgon blir kul. Tänkte se om jag hittar eller kommer på något bra recept på hemmagjorda bars. Får se om jag lyckas.Nu städ dax. hej!


Lördag!!

Inte mycket att skriva idag mer än att jag va en klenis och formen va kass.. säger väl sej självt då det blev lite sovit efter gårdagen, men kul vart det. Kul att träffa Amalia igen med.. va inte igår minsann.. nytt body pump pass idag.. helt ok. Nä bråttom nu ska iväg och göra gbg osäker.. Världens största grattistill syrran som  fyller år idag... hejhej!!


Lena Positivt tänkande

Allting går så mycket lättare vid ett positivt tänkande. Det påverkar oss mer än vi faktiskt tror. Det  påverkar våran omgivning också väldigt mycket.
En annan sak som jag funderat på idag.. Många har så höga krav på sej själva att lyckas inom karriär eller bli så rika eller omtyckta som möjligt, men vägen dit kan va väldigt kostsam, framför allt en ständig stress som har en otrolig negativ påverkan på oss och kan bidra till att man inte hinner ta hand om det viktigaste vi äger- vår kropp och själ. Spelar ingen roll vilken framgång vi når i form av materiella ting om vi inte har hälsan.. oftast behöver någonting inträffa för att människor får upp ögonen för att vi borde ta hand om oss lite bätte. Där spelar många faktorer in. Träning, bra kosthållning, kärlek/närhet, avkoppling mm.

Så imorgon.. varför inte vara extra snäll mot någon. Kanske en kompis, en främmande människa eller en arbets kamrat. Gör något extra för någon helt enkelt. Det kan faktiskt förgylla hela den personens dag. Det borde alla bli bättre på, uppskatta och berömma varandra lite mer.  En tanke bara...

Man har bara en chans att göra ett första intryck!

Lena-Torsdag..

Oj vad veckan går snabbt då.. redan torsdag.. vart full rulle hela dagarna så inte konstigt tiden går snabbt. Börja dagen med att se ett stort stjärnfall, så man kan ju alltid hoppas att önskan slår in. =p Sen blev det en snabb frukost i vanlig ordning på havregryn, blåbär, ägg, omega 3. och mjölk.
Hade vart bra om man kunde blogga när man va på jobbet för idag har massa tankar och ideer kommit upp undertiden man jobbat.. Har på tv nu undertiden där det är ett program från Norge.. vilken natur.. såå vackert! Sugen på att åka på någon äventyrsresa faktiskt.. Ja hur som helst. Efter jobbet idag var jag och kikade på ett boende i Borås och tackat ja till detta känns bra att slippa pendla så. Sen blev det gymmet och tränade armar idag. Hade tur att Martin va där och fick lite hjälp på traven så japp.. gick riktigt bra. avlsuta med statisk plankan med Nicke idag medvi körde lite tävling:) samt lite på crosstrainern.

Skrev ju att jag och Patrik skulle träna ihop denna vecka men pga olika arbetstider så fick vi inte ihop det så bra så hoppas på nästa vecka. Imorn är det äntligen fredag och massa kul i helgen väntar. Fest imorn och Gbg på lördag.. sen blir de greja till flytt.

vart fint väder ute idag.. passade på att va ute lite när jag kom hem och klippte lite lite gräs samt gjorde en äpplepaj.

Va nog allt för idag.. väntar med spänning på min beställning jag gjort från Sami och se hur produkterna är enligt mitt tycke. Vart en härlig dag idag..

Lön i morgon Gött! hej!

Lena- Kanel

Att strö tex lite kanel på gröten eller vad man nu kan tänkas äta är till stor fördel  då kanel påverkar kroppens insulin.  Följden blir bättre reglering av blodsockret och däremed en minskad risk för diabetes 2.

Lena- Man är inte mer än mänsklig!

Man gör så gott man kan............


Ett utdrag från blogg

Jag har kopierat en text från Sami Kallios som är närings terapeut mm. och har i sin blogg på hemsida (www.samikallio.com) skrivit följande artikel som jag tycker kan vara aktuell för många att läsa:

SVININFLUENSAN
Drabbas

Många är de frågor som dyker upp gällande de mängder av skriverier som varit gällande svininfluensan, men vad stämmer, vem ska man lyssna på och framförallt… vem har rätt?

Jag vet själv i alla fall att jag inte kommer vaccinera mig, av den enkla orsaken att det inte finns några långsiktiga studier på det jag väljer att kalla för en betaversion av ett vaccin. När svininfluensan hastigt slog till så blev det väldigt panikartat, lika hastigt togs ett vaccin fram.

Vad jag vill säga är att med de korta studier som finns på vaccinet är det som ett lotteri för om vaccinet skall få någon effekt eller inte. Därför bör människor få reda på både för- och nackdelar vad gäller vaccinet.

För dig som redan har tagit vaccinet: “vänta inte på om vaccinet hjälper dig eller inte, bygg upp immunförsvaret enligt nedan redan nu”.

För dig som fortfarande inte är säker om du skall eller inte skall ta vaccinet: “Vaccinet består av en härlig blandning av kvicksilver, formalin och döda virus som är meningen att man skall injicera in i kroppen. Ni som känner till kvicksilver vet att det kan bli en otroligt stor skada och därför har jag nedan alternativ till detta vaccin”.

För dig som bestämt att inte injicera detta vaccin: “Förebygg dig enklast genom att hålla dig en god hygien, ät rätt, motionera samt bada bastu. Svettningarna fungerar avgiftande och är bra för immunförsvaret, detta enligt många andra experter inom området”.

Vår kropp är unik, ge den förutsättningarna så kommer den att skydda oss. Lägg fokus på att låta vårt kroppsegna immunförsvar göra jobbet. Vaccin har genom åren varit lyckade och hjälp oss, men vitaminer och kosttillskott kan oftast ge ett bättre skydd än vaccin. Vaccinet i sig kan hjälpa vårt immunförsvar att känna igen och även motarbeta virus, men om vi istället bygger upp immunförsvaret så bör det inte behövas något vaccin.

Som alltid så är det ju de första dagarna vid en smitta som avgör om symtomen blir kraftigare och leder till en sjukdom, eller om vi lyckas ta oss i kragen och sätta igång att motverka det. Genom att vaccinera sig och vänta eller att inte göra någonting förlorar man värdefull tid. I min webshop finns det ett bra paket att köpa för att hålla sig borta från onödiga förkylningar och denna svininfluensa. Kika under “paketlösningar”, FörsvarVital. Ett rikligt vatten intag till detta är också viktigt.

Vaccinet rekommenderas ju av läkare som är medicinskt mycket kunniga men som saknar en kostutbildning. Oavsett vad du beslutar dig för så kom ihåg att vaccinet inte är studerat över längre tid och man kan således inte veta vilken effekt den kan ha på vår kropp. Vad som är fel och vad som är rätt, kan endast du själv avgöra. Man skall alltså inte tvinga människor till ett snabbt beslut och därför finns det alltså nu alternativ till att skydda sig själv.

Ta ett beslut nu!

eller inte drabbas? Vaccinera sig eller inte? Vänta ut sjukdomen eller agera?

Lena-Tisdag 22/9

Höst rusk.. ja så kan man nog kalla det idag.. började med att komma försent till jobbet efter att stått i bilkö på R 40 en bra stund. Vart en seg dag på jobbet idag och vart lite stel i vaderna idag.. kan bero på truckskorna tror jag..  Vi hade en intressant diskussion på jobbet idag.. att man tar oftast saker så för givna.. att man kommer upp ur sängen varje dag, att man är frisk och kan göra vad man vill. Bara  sådana enkla självklara saker.. man borde uppskatta mer vad man har runt omkring sig. Samt inte dra förhastade slutsatser om människor som man lätt kan göra. Jag tränade idag ben och bröst samt en bra övning om man har pronations problem som jag tänkte testa. Fick öva min engelska idag då min engelska kompis var tillbaka efter ett längre uppehåll. va kul!Formen va bra idag med och det onda i vaderna är borta. Efter träningen så blev det en promenad på Rya åsar med Andreas.. skönt med lite frisk luft.

Till kvällsmat blev det ris och tonfisk med groddar, spenat, citron, tomat, kryddor, samt ugnsbakade rödbetor med feta ost och pinjenötter.

Sen vill jag bara på peka en kommentar från någon anonym som skrivit ang min hjälp till Natalie. Nej jag har inte lagt mig i hennes träning alls mer än lite tips. Dels har jag jättemycket runt om mig nu med mycket projekt som tar tid samt löser min jobb situation mm så har inte tagit på mig detta också..än. Jag är som sagt ingen expert på fitness för det är mycket som man bör kunna där, men vad jag kan göra sedan däremot är att hjälpa till med att få hjälp från någon som är bra insatt och även ge tips av vad jag har lärt mig på mina utbildningar. Men än så länge är jag som sagt inte med i spelet mer än motiverar henne om nu detta är hennes mål. Så ligger det till så behöver ni inte störa er mer på det!


Lena- Då var det måndag igen...

Helgen lika fort gången som vanligt och idag får jag säga det var lite segare att gå upp än vanligt.. somna sent igår.Börjar bli bra mörkt ute nu.. och kallt att sätta sig i bilen på morgonen.
Annars har inte dagen vart allt för händelserik mer än jobb och träning och jobb med mitt projekt. Mycket att sätta sig in i. Försöker även repetera mycket från min kostutbildning nu så man håller det färskt så att säga. Träningen gick bra idag.. tränade rygg och axlar och slog mitt personliga rekord åter igen.. härligt! 62 kg i sittande chins om man kan kalla den så.. och 55 i sittande rodd. Kul.! Blev ett snabbt och lite kortare pass än vanligt.
Nu blir det sängen tidigt ikväll.. ska kolla på ett boende i Borås idagarna med, känns bra.
Thats it for today!


Här kämpas det på av Anna


Lena-God krydda jag hitta

Kryddor och örter har stor betydelse för våra funktioner och kroppars och hitta en goding i går i affären. KEBAB heter den.. gott till nöt kött och nötfärs. Mkt bra kryddor i. Svartpeppar, paprika, spiskummin, oregano, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander. Testa!

 

 Tänkte jag skulle skriva lite om vitaminernas och mineralernas betydelse för vårat välmående. Kommer skriva om en eller två i taget. Läs igeonom och fundera lite över det och er egna situation.

Magnesium? – FAKTA
- Det fjärde viktigaste mineralet, deltar i över 300 kemiska reaktioner i människokroppen
- Höga koncentrationer finns i benvävnad, skelettmuskulatur, hjärtmuskulatur, hjärnan, levern, sköldkörteln och njurarna
- Krävs för normal funktion av nerver och muskler
- Basbildande ämne som är viktigt för syra-bas balansen 98% av blodets magnesium finns inne i cellerna. Detta innebär att normala blodserumvärden inte utesluter brist. Mätning av helblod ger ett tillförlitligare resultat
- Alla enzymer som skapar energi är magnesiumberoende

HUR UPPSTÅR BRIST?
- Mental och fysisk stress, elitidrott
- Ensidig kost, bristande näringsintag
- Högt intag av alkohol, kaffe, vätskedrivande medel, laxerande medel, p-piller och andra hormoner
- Vid graviditet och amning
- Vid minskat upptag från tunntarmen, te x efter operationer, vid tarmsjukdomar, bukspottkörtelsjukdomar och infektioner

MAGNESIUMRIKA LIVSMEDEL
Grönsaker, frukter och baljväxter, nötter och frön, vetegroddar, vetekli, fullkornsbröd, knäckebröd, potatis, ost, ägg, räkor och havsmat, torkad frukt.

BRISTTILLSTÅND
- Trötthet, yrsel, sömnstörningar
- Ångest, oro, nervositet, depressionstillstånd
- Oregelbunden puls, kärlkrampssymptom
- Muskelkramper, muskeltrötthet, darrningar, ryckningar och spasmer
- Allmänt överretat nervsystem, ljud och ljuskänslighet

ATT OBSERVERA
- Magnesiumbrist i muskelcellerna förekommer ibland innan detta visar sig även i helblodsanalys.
- Symptomen avgör då ett eventuellt magnesiumbehov.

Zink? - FAKTA
- En av de absolut viktigaste mineralerna
- Ingår i antioxidanterna, verkar basbildande i syra-bas balansen
- Startar upp flera 100 kemiska processer i kroppen
- Reglerar produktionen av flera livsviktiga hormoner
- Finns rikligt i skelett, prostata, lever, ögonvävnader, muskelvävnad och bukspottkörtel
- I blodet finns ca 80% inne i cellerna. Detta innebär att normala blodserumvärden inte utesluter brist. Kompletterande analys i helblod ger ett tillförlitligare resultat.

HUR UPPSTÅR BRIST?
- Vid graviditet och amning, samt intag av p-piller och övriga hormonpreparat
- Stress, hög fysisk aktivitet och kraftig svettning
- Vid kraftig tillväxt/utveckling under barn- och ungdomsåren
- Ensidig kost, bristande näringsintag
- Vid för mycket eller för lite magsyra, för högt järnintag och fiberintag, högt alkoholintag
- Vid mag- och tarmsjukdomar, hormonstörningar, långdragna infektioner/inflammationer

ZINKRIKA LIVSMEDEL
Ostron och övrig havsmat, kött och inälvsmat, nötter, solrosfrön, pumpakärnor, vetegroddar, vetekli och hela vetekorn, kryddor, ägg, potatis, rödbetor, morötter.

BRISTTILLSTÅND
- Dålig sårläkning, eksem, allergi, urticaria, psoriasis och övriga hudproblem, håravfall
- Hämmad tillväxt och utveckling, försenad pubertet
- Mentala störningar
- Barnlöshet, impotens
- Aptitlöshet, matsmältningsproblem, nedsatt smak- och luktsinne, blodbrist
- Infektionskänslighet, inflammationsbenägenhet
- Neurologiska störningar, domningar i armar och ben

ATT OBSERVERA
Det mesta av zinket i maten går förlorat vid tillagning. Redan vid 50-års ålder avtar kroppens förmåga att ta upp zink radikalt. Zinktillskott försvagar effekten av tetracyklin (anv. vid svåra infektioner och långtidsbehandling av akne).

Källor:
Dr Knut T Flytlie ”Vitaminrevolutionen”, Dr Bayers laboratorium ”Spurelement und vitaminreport”, Dr Donsbach, James Balch ”Nutritional healing”, Shari Lieberman och Nancy Bruning ”The real vitamin and Mineral book”, Jean Carper ”Sluta åldras nu”.


Lena Söndag...

Fotat lite idag.. kommer bilder allt eftersom.. =)

Anna Green pt på Onyx.. värmer upp inför träning! Ska tävla i Lucia pokalen även detta är och ligger i hårdträning inför detta och är i fin form=) Hon har även hjälpt mig en hel del med styrkebiten och är  en Pt att rekomendera=)


Linda solstrålen själv, stretchar Höftböjar muskeln i maskin=)















Natalie kör rygg övningar för fullt


Lena-Soliga söndag!!

Kan en dag börja bättre än först sova tills man vaknar utvilad och sen ge sej ut på en morgon promenad i ett strålande solsken och vacker natur där man har utsikt över en spegel blank sjö med en morgondimma vilande över. Nä tror inte det.. att jag fick sällskap på rundan på morgonen här inte till vanligheterna men uppskattad=) Vi prata om det när man gick.. att tänk vilken livskvalitet detta är.. komma hem och avnjuta en god frukost och läsa morgontidningen och sedan planera dagen.. Nu sitter jag en annons till en försäljning jag snart kommer starta upp och tar sin lilla tid att få ner en kortfattad bra text när det egentligen finns massor att skriva om=) I eftermiddag ska jag och Natalie förmodligen ta lite mer kort som bla kommer hamna här. Lite lättare typ av träning kanske det kan bli med.. Är ju lite vilodag idag.. men min kropp mår bäst av aktiv vila.. men på en behaglig nivå=) Veckan blir nog händelserik i vanlig ordning mycket som ska göras inför kommande projekt. Sedan blir det träning med Patrik denna vecka ska bli intressant och se hur detta blir.. blir en utmaning för mig med. Så kl 17 00 Onyx 4 gånger denna vecka kör vi hans pass. Bäst att ladda hehe.. Ha en härlig dag!

Lena- Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé

INGREDIENSER Antal portioner
 

Laxfilé (utan skinn)

600,0 

gram

 

Olivolja

4,0 

msk

 

Fänkål

0,5 

styck

 

Parmesanost

100,0 

gram

 

Chilifrukt (röd)

0,5 

styck

 

Crème fraiche

2,0 

msk

 

Timjan (färsk)

0,5 

kruka

 

Citronpeppar

1,0 

tsk

 

Salt

0,5 

tsk

 

Mangold (röd)

50,0 

gram

 

 

 

TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 175ºC.
    Ansas chilifrukten, ta bort kärnor.
    Skär laxen i portionsbitar.
    Lägg laxen i smord ungsform.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Grovskär fänkål och parmesan.
    Lägg detta i matmixer.
    Tillsätt chili, crème fraiche, timjan, citronpeppar och salt.
    Mixa till slät massa.
  4. Fördela mixet på laxbitarna.
    Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.

  5. Lägg upp laxen på en mangoldbädd.
    Servera med ris och citronklyfta. /Lena

Lena-Lördag!!

Helgen är här och i vanlig ordning blev det en tidig morgonträning..lördagar blir ofta dubbel pass så idag blev det body pump samt pejmans spinning.. så jäkla kul.. där kan man snacka om träning på hög nivå.. hehe..samma gamla goa gäng va där och man kan inte bli annat än super glad och positiv.. vi har så skoj! vart i bra form och är piggare än någonsin.. Idag har det blivigt lite tvättning ute på promenad med Nicke på em. Lagat en jättegod kyckling rätt, kan lägga ut recept sen. En sväng på motorcykel har jag hunnit med också.. tyvärr inte köra=/  Nu sitter jag ute med kissen i knät och gottar mej i solen innan den snart försvinner bakom träden. Helt otroligt vilken dag.. rena sommaren ju.. underbart.. men nu är snart kvällen kommen så nu är de  dax att röra på sej..  Ha en bra lördagkväll!  hej!/Lena

Lena-Fredag..

Tack och lov fredag.. underbart! Men blir kortfattat från mej idag då humöret inte är på topp. Tagit kort hela eftermiddagen och fått massa bra bilder som RADERADES.. så ni så väntat er se era bilder.. sorry.. Aja.. bara att släppa det och ta nya tag imorn för nu blir det fredags mys och ladda för morgondagens roliga morgon träning.. =) 

Lite Tips på att komma iform utan särskild diet.
- Minska det mättade fettet
-Är mycket med protein
- Ät kolhydrater med lågt GI
-Träna regelbundet
-Kombinera aerob och anaerob träning
-Drick 2-3 liter vatten per dag.

Trevlig kväll/ Lena

Bröstövning

Här kommer tips på en enligt mig bra övninga, jag gör den dock sittandes på en bänk, rak i ryggen och tajt mage är viktigt, och dra med tuttsen och inte armarna!


Lena-Glöm inte vardagsmotionen också är en träning!

Vart en riktigt fin höst dag igen och humör och kropp har varit  på topp. Blev  som vanligt jobb, och dagen sprang i väg ganska fort idag.
En sväng till gymmet där jag tränade armar och lite grann axlar idag.
Värmde upp 10 i roddmaskin.
Körde tre triceps övningar
Triceps press i maskin
Dips och kick back
Triceps press med rep

Biceps:
Biceps curl i cabel cross
Fria vikter "Hantlar"
Samt curl med stång



Blev även lite mage mellan några sätt.

Känner forfarande av ben passet från i tisdags..så vart lite seg i ben och rumpa idag.

Kommer snart att börja annonsera lite om mitt kommande projekt och sitter och filar lite på upplägg och annonsering.
Den bästa plats för mej att få bra inspiration är att vara ute i naturen så blev en sväng ner till sjön med sällskap av Nicke för att få lite hjälp med ideer mm.

Snart helg..underbart.. har mycket energi och riktigt sugen på att ut och hitta på nåt kul i helgen.. är grymt shopping sugen med på höst kläder!! Tur det är lön snart:)

Som sagt glöm inte vardagsmotionen.. så har du hund.. ut med den så klart den behöver ju med motion;)

Nog för idag.. hade hej!


Fruktyoghurt med vanilj/blåbär Bra alternativ till gainer

Egen fruktyoghurt. Ett utmärkt alternativ gainer då du får en jämn balans med kolhydrater och protein utan tillsatt socker.

Ca 4 portioner
Mixa 8 dl lättyoghurt naturell
100 g blåbär
200 g jordgubbar
60 g protein ( I det här fallet blåbär/vanilj)
 Perfekt som återhämtning efter ett träningspass

Vill du ha det som ett mellanmål rekomenderas även någon typ av fett källa som tex lite nötter för att få en bra balans i målet./Lena


Kyckling Curry gryta

Recept:
1 Stor röd paprika
1 Stort äpple
1 Liten squash
4 St kycklingfileér
1 Stor burk annanas i bitar
3 Burkar cremé fraiche (2dl st)
Sweet chili marinad
Massa curry krydda

Blandris: Blandat långkornigt vitt ris med fullkornsris

Hacka kycklingen i lagom stora grytbitar och marinera i sweet chili marinad och stek dom i olja eller smör efter smak.  Hacka grönsakerna i små bitar Häll sedan över kycklingen i grytan och häll över alla hackade grönsaker häll även i hälften av annanas juicen. Häll i creme fraichen och rör om krydda efter eget tycke med curry. koka upp och låt stå och puttra en stund, smaka av och servera!

Tips: Min gryta är väldigt tunn i såsen då jag inte reder grytan, vill man göra detta så går det med vanlig redning smaka bara av så att det är tillräckligt kryddat och inte blir mjöligt.



Enjoy!


Lena:Onsdag..

Undrar om man är riktigt normal ibland alltså när man vaknar kl 4 00 och är superpigg. Men klagar inte..:) Idag blev de mössa och vantar på innan morgonpromenixen. Sedan har även  denna dag sprungit iväg.. lill lördag även kallad.. inte hänt allt för mycket att nämna utöver det vanliga.. lite dystert på jobbet dock då vi fick besked om att 60 personer kommer att varslas. inklusive mej naturligtvis.. var en högre siffra än väntat..

Magen fick sej en genom körare idag på gym. Körde cabel kross samt lite mag/bål och rygg övningar på matta med vikt och boll. 
Efteråt liten sväng på cross trainern. Hann träffa Natalie en kortis.. kul=) även LM i vanlig ordning.. =)

Hemåt bar det sen åt gott och sedan blev det cykeltur ner till Ann Sofie och klippte mej!

Nu kolla idol och sängen tidigt ikväll.. ny bäddade lakan, längtar !!=)

Puss o hej och tack för mej!



En lättgjord sallad

2-3 äpplen
Blandad sallad
Sockerärtor
100 g valnötter

Vinägrett
2 msk flytande honung
3 msk äppelcidervinäger
1 dl olja
Salt och peppar

Blanda vinägretten. Skär äpplena i tunna skivor. Häll på vinägretten och låt dra i 5-10 min.
Lägg upp sallad och ärter på fat och lägg på äppelskivorna och strö över valnötterna. Alternavtivt pinjenötter eller solrosfrön.

Detta kan vara passande till en kött eller fisk rätt!

Ett tips vid ris kokning..

Vid kokning av ris är då ett tips att lägga i lite av kryddan Gurkmeja som har lika stark inflammationshämmande effekt som kortison och fenylbutazon. kryddan är gul i färgen så bli inte rädda då riser även det kommer bli gulfärgat.=)/Lena


krångla inte till det..

När det gäller det här med kosthållning är det egentligen inte så kompicerat.Man läser om den ena dieten efter den andra men i slutändan är det faktiskt den vanliga enkla tallrikmodellen som vi lärde oss som små  som faktiskt håller i längden än.. Är målet att gå ner i vikt.. ja minska då portionerna bara och lägg lite mer grönsaker på kolhydrats delen istället och vise versa för en person som vill gå upp i vikt eller tränar väldigt mycket. Hur man än vrider och vänder på det är det totala energimängden du får i dej på en dag som avgör om du kommer gå ner eller upp i vikt. Du kan äta hela ditt energiintag i form av godis eller näringsriktig mat du kan äta 5 eller 2 mål men och ändå behålla samma vikt. Däremot hur bra din kropp och ditt sinne mår av det är en annan femma. Hur som helst kosten har stor betydelse så se till att ge din kropp en bra kost så den orkar hålla sej frisk och stark.!/Lena

Tisdagen 15/9 Lugn och fin dag...och soolig!!=)

Jaha då va tisdagen snart över med.. dagarna går så fort tycker jag.. det är fredag och måndag hela tiden,)  Vart rena rama sommardagen idag.. underbart..Idag har vart en ganska lugn dag.. vakna pigg och utvilad efter en god natts sömn och for i väg till jobb. Efteråt blev det ut på lite kontakt knyten och sedan en tur till gymmet. Idag tränades det ben och bröst. Övningar bestod av :
Först 10 min uppvärmning i roddmaskin. Bra övning så den värmer upphela kroppen.
Utfall
Liggande lårcurl
med maskin samt boll för lite extra bålträning.
Ben press
Slutade
med statiskt 90 grader mot vägg med 10 kg vikt i knä i 5 min

Bröst press maskin
Bänkpress
med hantel lutande bänk
Kabel crossen kryssdrag
Avslutade med en stund på cross trainern.. en favvo maskin bra träning som aktiverar hela kroppen.
Så såg det ut i det stora hela. Märkbara skillnader i styrkan i ben och har fått en jämn styrka i båda ben känns kanon. Har listat ut att man kan träna bort pronation så blir nästa steg att ligga in lite sådan träning.

Ungefär de vanliga människor man träffa på där idag.Martin tillbaka från uppehåll, welcome back kul att se dej igen och gissar Henke körde slut på dej hehe.. 

Tänkte försöka ta lite mer gym bilder sen..kommer längre fram bla då jag och patrik kör vår träningsvecka. Ska bli kul att köra lite annat schema och utmaningar. Då ska jag köra slut på honom;)

Hade tänkt haffa Anna Green idag och fota henne lite då jag tänkt följa henne nu hur hon lägger upp all förberedelse inför tävling i December, men hon hann att gå.

Sedan åktes det hem åt av gårdagens lagade mat. Grillad kyckling ris och massa grönsaker. samt en liten goding till prot shake med bär ute i solen.  mums!

Så länge solen va framme passa jag på att cykla till vårat andra hus och plocka med en kasse med frukt till några jobbarkompisar som önskat detta..



Nu blir de lite fix vid datorn och några samtal till ett par vänner.. Imorn blir det på träningsfronten mage och bålträning, mycket funktionella övningar.

Ha en fortsatt bra kväll..



Lovely måndag..hm kan ju diskuteras

Helgen sprang iväg lika fort som vanligt.. konstigt att alltid måndagar ska va så typiskt måndagar..inte min dag, men ska nog vara så helt enkelt.. kan inte alltid va på topp. =)om det blir en massa stavfel här ibland när jag skriver så beror det på att mitt tangentbord börjar bli segt på vissa bokstäver=) Idag vaknades det tidigt.. pigg som en lärka kl kvart i fem och tog mej en morgonprom. Månsken och klart och friskt höstväder.. Hösten är helt klart bästa tiden på året.sen vart det jobb och träning..Jobbet va mindre kul idag då vi hade stor möte och prat om kommande varsel.. träningen gick kanon däremot. Gjort märkbara skillnader i min utveckling när det gäller både styrkan och uthålligheten. Idag körde jag rygg "favvo muskel grupp" och axlar.. avslutade med 23 min tuffa intervaller.. och oh så bra de gick.

kännt mej super pigg dygnet runt senaste.. Snälla linus har hjälpt mej med att hitta bra musik idag så har mycket att lyssna igenom under morgondagens jobb dag=) Utöver träningen har det blivigt en hel del fixande med mitt kommande projekt som tar väldigt mycket tid nu. Åter kommer mer sen vad det handlar om. Men än så länge går det åt rätt håll, har fixat några sammarbetspartner vilket är kul.. fick en liten svacka igår och kände det som ett stort berg framför mej igår.. men ska tacka Niklas för alla kloka ord och nu är jag på g igen.. Du är bra snäll du vännen:)
Efter hemkomst blev det matlagning.. idag gjordes det en plåt med massa olika sorters ugnsrostade grönsaker med diverse kryddor och grejer på.. Blev även en ihop rörd sallad och ris och ugnsbakad fisk. 


Med tanke på det otroliga väder idag blev det en tur ner till sjön för att fota. Helt stilla och såå ljuvligt. Flög även en luftballong över sjön. Såg riktigt härligt ut.. nåt jag vill göra.. Detta är verkligen ro för själen och så skönt att komma till detta ställe när man haft en stressig dag med tusen järn i elden. Idag har jag verkligen kännt att man vill nog för mycket ibland.. man tror och vill hjälpa hela världen ibland att man många gånger glömmer av sej själv..

Håller på att planera ett upplägg för patrik som ska tävla i lucia pokalen i fitness i december och har idag fått ta på bra personer som kan va till god hjälp och har erfarenhet av detta.  Annars går som sagt mycket av resterande tid till mitt kommande projekt..  där jag hoppas en dröm ska nås!! Hoppas på en USA resa.. men mer säger jag inte nu.. nu väntar min katt på att jag ska komma och ge henne mat så dags att sluta.. gokväll!

Dagens tänkt.. omge dej med människor som gör dej glad  skit i alla som bara suger energi ifrån dej.. ät gott/bra, stressa inte och se till att få din sömn.=)/Lena

Utsikt hemifrån..

Om mig- "Aktivitet ger livet belöning"

Inte hunnit komma igång och skriva så mycket om mej här än.. det kommer:)

Namn: Lena Karoline Anderson



Ålder
:25
Bor: Borås
Utbildningar:
Samhällslinjen Tingsholm
Kostrådgivare Pauluns Näringscenter Göteborg
Styrketräningsinstruktör The Academy Halmstad

Favorit citat:
Det som inte dödar det härdar, ingenting är omöjligt,
CAPTURA LA VIDA
Bästa resa: Min och Annas backpackingresa till Malaysia och Thailand. Lärorik resa.


Drömresa är Canada, USA Maldiverna. Ja finns väl mycket man vill se egentligen..

Intressen: Utöver maten och träningen som går väldigt mycket hand i hand så har jag ett  stort hjärta för djur, tycker om kläder mode, sportbilar och båtar "allt som går snabbt" Fotar en hel del, samt spelar endel piano och målar.  Musiken får jag ju inte glömma.. vad vore livet utan musik=)
http://www.youtube.com/watch?v=iLi_osYNsOU&translated=1


Dröm:
Hoppa fallskärm
Bra Egenskaper: Målinriktad/driven, ärlig, noga med passa tider
 
Tränar:
På Onyx och i naturen. Väldigt varierat då jag tror variation är det bästa för kroppen. Men blir Styrketräning ca 4 gånger på gym och ett pump pass i veckan. Därimellan blir det en hel del konditionsträning av olika slag. Den bästa starten på morgonen för mej är en promenad eller ibland joggtur och sedan komma hem ännu piggare och njuta va en god frukost.





Äter: Näringsriktig ,oftast hemma lagad mat med mycket frukt och grönsaker. Blir ca 5 mål per dag på hyffsat regelbundna tider. Är gluten känslig så undviker sådana produkter.
Kosttillskott: Ja. Äter omega 3 samt endel kompliment till träningen ifrom av proteinpulver eller bars, men i det stora hela försöker jag hålla mej till vanlig mat. Extra vitamin tillskott anser jag ibland vara nödvändigt.
Uppskattar: Mina nära och kära, Postitiva glada människor, ärlighet, en välmående stark kropp, när allt flyter på helt enkelt..
Är: Morgonmänniska:)
Bästa tid på milen: 38 min och det ska slås;)

Mål i Livet:
När det gäller min träning
har jag inga större mål just nu mer än att må bra och bibehålla min goda kondition och styrka, jag tränar för att jag verkligen brinner för det och mår såå bra av det, och vill gärna inspirera andra till att må lika bra av det.  Mitt första mål var en god kondition och mitt andra var att träna bort en obalans i mitt ben och det har jag uppnått. Eftersom jag är väldigt fashinerad av muskler  är det nog något jag förmodligen kommer lägga mer vikt på att deffa fram. Sedan har man alltid lite personliga rekord och mål som man tävlar mot sej själv hela tiden.. vart inne på att tävla fitness men har inte tagit något beslut om det då jag ser mycket nackdelar med det även. 


När det gäller mitt arbete är mitt mål att få människor att må så bra som möjligt att hjälpa dem att hitta en balans i livet genom mycket av den kunskap jag fått genom mina egna misslyckanden och erfarenheter i livet. Jag vet vilken betydelsen en sund kost har  samt hur viktig den dagliga motionen är. Våra kroppar är till för att röra på sig det ska man ha i bakhuvudet. Jag har aldrig vart så stark och mått så bra som jag gör nu och vill så gärna hjälpa andra att uppnå detsamma. Vi har bara en kropp och den bör vi ta vara på.

I övrigt är drömmen att bo i ett vitt trähus med underbar man max 2 barn nära vatten och en hund till husdjur.. och en katt med=) Ha ett gott socialt liv och det ultimata är så klart att bo nära vänner och föräldrar och syskon.

Träningen är något som gett mej så otroligt mycket postivt på många sätt och är något jag aldrig skulle sluta med.
Blev några snabba rader om mej.. och så fort tid finns ska jag skriva mer..må gott!


Frågor och Svar

Här kan ni ställa frågor vi kommer svara efter förmåga och tid!

Recept

Vitkål  Tomat  Kesella  Senap  Svartpeppar  Salt  Timjan

Lenas pizza
Deg:                             
Glutenfritt alt.
Havregryn
Linfrö & solrosfrö
Rismjöl
Vatten
Jäst
Salt

Garnering
Tomatsås
Vitlök
Tomater
Champinjoner
Räkor & Skinka
Oregano
Feta ost
Rocula och färsk spenat


coleslow sallad
Vitkål
Tomater
Kesella
Senap
salt och peppar
Timjan

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0