Proteinrik blåbärslimpa Glutenfritt bröd

2 dl hirsflingor
5 dl sojamjöl
½ dl linfrö
½ dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk hel kummin
½ tsk salt
4 dl fil el. yoghurt
½ dl blåbärssylt

Värm ugnen till 175°C. Blanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke. Blanda ner sylten i fil el. yoghurt. Rör snabbt ihop till en kladdig deg och fördela jämt i en smord 1½ liters limpform. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Låt brödet svalna under bakduk innan skär limpan i skivor. Frys in det du inte äter upp eftersom bröd bakat med bikarbonat smakar bäst dagsfärskt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0