torsda...

har skaffat ett nytt boende ett tag och kommer där inte ha internet så mitt blogg skrivande kommer nog inte bli så bra uppdaterat.. fast o andra sidan så har jag bestämt mig för att skriva om särskilda händelser eller om jag har nåt extra intressant att skriva om för egentligen vem bryr sej om vad jag tränar varje dag eller gör på dagarna hehe;) Så när jag har nåt vettigt eller kul tips eller nåt kommer jag att skriva lite.. så kika gärna in lite då och då. Må väl!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZB1cNkC71vE


Glass med kesella


Mixa frysta bär eller fryst frukt med Kesella med stavmixern eller i matberedaren. Så enkelt och snabbt lagar du en jättegod och nyttig sorbetliknande glass.
Experimentera med olika sorters bär och frukt, och häll gärna i lite koncentrerad juice eller nektar.
Variera mellan naturell kesella eller vaniljkesella.
Frysta hallon eller blåbär är det allra lättaste – du häller bären direkt från påsen i frysen och mixar. Färsk frukt skär du först i småbitar, lägger på ett fat och fryser några timmar innan du mixar med kesellan. Servera glassen direkt innan den smälter.

3 förslag:

Bärglass
1 dl kesella  naturell
1 msk kesella vanilj
2 dl frysta hallon eller blåbär, björnbär eller svarta vinbär

Mangoglass
1 dl kesella naturell
1 msk kesella vanilj
2 dl mangotärningar, frysta
1 msk koncentrerad tropisk juice

Melonglass
1 dl Kesella naturell
1 msk kesella vanilj
2 dl melontärningar, frysta

Hemma bakat knäckeröd

Färdigt på: 1 tim 20 min

Till 24 knäckebröd:
5 5 dl mjölk
0,5 0,5 msk honung
0.5 0.5 msk ljus sirap
1 1 tsk salt
1 1 tsk fänkålsfrön
1 1 tsk hel kummin
10 10 g färsk jäst
2 2 dl vetemjöl
3 3 dl fint rågmjöl
7 7 dl grahamsmjöl

Tips

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön och svartpeppar så blir det en ännu lyxigare karaktär på brödet.

Gör så här

1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.

3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.

5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.

6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.

Gör så här

1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.

3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.

5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.

6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.



Tors...

Riktig bra armträning blev det idag.. körde ihop med Martin lite idag med och fick tips på grymt bra övning.. shit vad det brände i biceps.. men lättast om man kör två. Svårt att förklara den. Fråga om ni vill ha tips.. men bra tar den garanterat... laddar för helgen nu ska bli underbart.. mycket mys, kul,kalas, träning mm.. =)  Skriver mer i helgen! puss hej

Tors...

Riktig bra armträning blev det idag.. körde ihop med Martin lite idag med och fick tips på grymt bra övning.. shit vad det brände i biceps.. men lättast om man kör två. Svårt att förklara den. Fråga om ni vill ha tips.. men bra tar den garanterat... laddar för helgen nu ska bli underbart.. mycket mys, kul,kalas, träning mm.. =)  Skriver mer i helgen! puss hej

Tisdag.. träningsvärk

idag har jag haft träningsvärk som sjutton efter rygg och axelpass igår.. blivigt endel cross trainern pass sistonde med.. längre lågintensiva pass samt styrka där imellan.  Idag tränade jag ben och bröst och fick en hel del hjälp av Martin vilket var guld värt.  Har märkt enorm skillnad på prestation efter jag börjat med mina vitamintabletter så gott folk.. glöm inte ät vitaminer.. det är inget hokus pokus.. utan livsviktigt.. Inte bara C vitamin vi behöver äta mer av för att indvika förkylning som många tror.. det gäller att få en balans av alla. Mer av vissa kan hända dock.   Laga väldigt god middag idag.. stekte strimlat kyckling kött (på låg värme)med paprika, chili, broccoli, champinjoner och lök samt minimajs. Krydda med tacokrydda och hällde över lite kokosmjölk och lät sjuda en stund. Gott både att äta varmt till ris eller kallt och blanda i sallad. Lätt och gott.

Trevlig kväll//

Nytt personrekord!!

Ah vilken dag.. så jäkla nöjd slått person rekord..så kul.. blir ett jättekortis inlägg idag.. fullt upp och ska iväg o träffa en kompis nu.. hörs hej=)

Torsdag..

Jag har blivigt lite sämre på att hinna med att uppdatera varje dag men kommer i fortsättningen inte göra det varje dag utan skriver mer om när jag har något speciellt att skriva om.

Kan väl i dag bara skriva en liten påminnelse om hur viktigt det är att få i sig sin dagliga mängd vitaminer, mineraler  och antioxidanter för att uppehålla ett strakt imunförsvar samt en god hälsa i övrigt. Det har en oerhörd betydelse ska ni veta.
Även om man äter en bra kost når man inte upp i den dagsdos mängd man behöver få i sig och då kan ett kost tillskott av multivitamin tablett, omega 3 tablett tex vara ett bra tillskott till en bra kost.  Tänk bara att näringsvärdena kan skilja mycket mellan olika märken så välj rätt sort för bästa resultat.

För er som är intresserade så kan ni köpa bra sådana produkter genom mig där ni garanterat får en hög näringsmängd till bra kvalitet,  alltså även ett gott resultat och mer för pengarna.

Jag har själv börjat äta multivitaminen kvinna vital samt fortsätt med mitt intag av omega 3 och känner efter att jag börjat med de produkter jag nu driver försäljning av blivigt bra mycket piggare. Även de som köpt av mig än så länge har vart mer än nöjda så det är kul när man märker goda resultat. Man blir glad när man kan hjälpa andra människor att må bättre.

Som bas räcker fiskolja i form av super omgega 3 samt multivitamin oftast gott och väl. Men i vissa fall då näringsbrist av något särskilt ämne eller sjukdom mm är inblandat kan man behöva komplitera eller välja något annat. För mer info kontakta mig så undersöker vi vad som är bäst för just dig. =)

För er som funderar på om ni ska vaccinera er mot svininfluensan eller inte rekomenderar jag att läsa artikeln på Sami Kallios blogg så kanske ni får ett lite bättre hum om vad det faktiskt innebär. Då går ni in på sida www.samikallio.com

Ha en fortsatt bra kväll/ Lena

Imorn ska de blir snö sägs det på väder, ett helt område dessutom..=(  hehe..

Top 10 super mat ( av Sami Kallio)

Inte alla livsmedel är skapta lika – vissa är så packade med vitaminer, mineraler, antioxidanter, essentiella fettsyror och andra nyttiga ämnen att de bedöms vara “supermat”.

Supermat har otroliga hälsofördelar, packade med kraftfull näringsmässig slagkraft som skyddar mot cancer och hjärtsjukdomar, lägre kolesterol (onda LDL kolesterolet), skyddar organ från toxiner och förbättrar matsmältningens processer. Vissa nutritionister säger även att supermat kan hjälpa dig att leva längre.

Här är 10 av de produkter som benämns som supermat och kan “boosta” din diet, inkluderar frukt, grönsaker, mejeriprodukter, baljväxter, spannmål och fisk.

Acai:
Detta exotiska bär från Amazonas har varit föremål för intensivt PR, men det finns en bra anledning till varför den är så trendig. Namngiven efter berömda nutritionisten Nicholas Perricone som hans nummer ett val av supermat och en av de kraftigaste livsmedel i världen, acai (uttalas ah-sigh-ee) innehåller en anmärkningsvärd koncentration av antioxidanter, aminosyror och essentiella fettsyror.
Den anses vara en av naturens bästa erbjudande mot tidigt åldrande tack vare sin höga enkelomättade oljesyrahalt. Oljesyra hjälper omega-3 fiskolja penetrera cellernas membran, vilket gör dem smidigare.

Yoghurt:
Det lever! Yoghurt innehåller aktiva kulturer som kallas ”nyttiga bakterier” som återställer hälsosam balans i matsmältningssystemet. Bland de mest kända kulturer är Lactobacillus acidophilus, som passerar genom magen och befolkar tarmen, som hjälper kroppen bekämpa infektioner.
En kopp innehåller 50% mer kalcium än samma mängd av mjölk, och det är fyllt av kalium, riboflavin, magnesium och fosfat.

Broccoli:
Denna korsblommiga grönsak är laddad med C-vitamin, folsyra och karotenoider, som är packad med A-vitamin och kan skydda cellerna från skador orsakade av fria radikaler, förbättra immunsystemets funktion och förbättra den reproduktiva hälsan.
Bara en portion (1 medel stor stjälk) ger 175 procent (skiljer sig beroende på land) av det rekommenderade dagliga intaget av K-vitamin, som hjälper till att bygga starkt skelett och spelar en viktig roll vid blodets koagulering. Bara en 1,2 dl broccoli per dag sägs också motverka ett antal cancersjukdomar, särskilt cancer i lungor, tjocktarm, ändtarm och mage.

Linser:
Bland de mest näringsrika baljväxter, linser är en bra källa för kolesterolsänkande fibrer och magert protein. De innehåller mängder av järn och B-vitaminer och är mättande, men låga på kalorier. Folat och magnesium bidrar också till värme för hjärtat och förbättrar flödet av blod, syre och näringsämnen genom kroppen.

Sötpotatis:
De tillfredsställer ditt sug efter stärkelser men är mycket nyttigare än sina vita, näringsmässigt saknade kusiner. Karotenoider, C-vitamin, kalium och fibrer är bara några av fördelarna med att äta denna välsmakande söta rotfrukt, som är rankad bland de högsta på närings skalan. Sötpotatis kan hjälpa till att stabilisera blodsockret, vilket gör dem till ett utmärkt val för diabetiker, och är relativt låg på kalorier.

Blåbär:
Gömd bland saften, djupt blålila kött av denna goda frukt är cancer-bekämpande ellaginsyra, en antioxidant som genom laboratorie forskning har bevisats bromsa tillväxten av vissa cancertumörer.
Blåbärs extrakt har också visat sig ha anti-inflammatoriska egenskaper och att förebygga smittsamma bakterier från att klamra sig fast vid väggarna i tarm, urinblåsa och urinrör.

Vild lax:
Fylld med omega-3 fetter, kan vild lax bidra till att minska risken för “plötslig-död hjärt attacker” och innehåller mängder av D-vitamin och selen för hälsosamt hår, hud, naglar och skelett.
Vild lax bör ätas med viss rädsla för kvicksilver eller överskott av föroreningar men är samtidigt mer näringsmässigt rik än odlad lax. Vild lax har också en mindre miljöpåverkan. Konsumera 110 gram 2-4 gånger i veckan för optimal nytta.

Goji bär:
De har kallats för det mest näringstäta livsmedlet på jorden, och dem smakar något i stil med salta russin. Lycium barbarum, allmänt känd som goji bär, innehåller mer C-vitamin än apelsiner, mer betakaroten än morötter och mer järn än biff. Den torkade frukten från Himalaya är också en stor källa till B-vitaminer och antioxidanter och innehåller 15 aminosyror. Goji har använts medicinskt i Kina I århundraden för att förbättra blodcirkulationen, stärka lemmar, förbättra synen, skydda levern, öka begär och för att öka immunsystemets funktion.

Kale:
En mörk, lummig bladgrönsak i samma familj som broccoli och brysselkål, kale innehåller stora mängder betakaroten, järn och folat. Det är också ett lågt kaloriinnehåll, låg kolhydrat källa av protein som är fullpackad med fibrer, vilket förbättrar matsmältnings hälsan och hjälper dig till att känna mättnad. En liten kopp full av kokt kale ger mer än hälften av det rekommenderade dagliga intaget av C-vitamin.

Korn:
Detta låg-glykemiska spannmål har högt värde i både lösliga och olösliga fibrer, som hjälper kroppen metabolisera fetter och främja en sund mag-tarmkanal, var för sig förstås. Äta skalat korn regelbundet sägs sänka kolesterolhalten i blodet, skydda mot cancer och hålla blodsockernivån stabil. Korn är rikt på niacin, E-vitamin, ligniner och fytokemikalier som fungerar som antioxidanter.

(Detta skriver en Australiensisk tidning med forskare)


Text tagen från Samis blogg. (text hämtad från www.samikallio.com)


En god anledning till att äta så naturligt som möjligt!

Många blir sjuka så att några få blir rika

Enbart i USA användes 1986 livsmedelstillsatser för över 5 miljarder dollar (40 miljarder SEK). Tio år senare använder EU, som har en mycket större befolkning, knappast mindre. 1986 beräknades den genomsnittliga västeuropén (inklusive svenskar) äta över 5 kg livsmedelstillsatser om året. Nu är det förstås mycket mer, eftersom man nu äter mycket mer mat som innehåller livsmedelstillsatser.

Kom ihåg att knappast några livsmedelstillsatser är nödvändiga. År 1900 användes ungefär 50 livsmedelstillsatser i Europa. 1997 var denna siffra uppe i över 20.300! Minst 99% av alla livsmedelstillsatser som används i Sverige och EU är "kosmetiska". Detta betyder att producenterna använder dessa livsmedelstillsatser för att göra maten mer lockande genom att ändra dess lukt, smak, färg och konsistens. Syntetiska färger är exempelvis helt onödiga. Om färger måste användas kan man använda helt naturliga sådana som framställts utan kemikalier, såsom rödbetssaft för rött och paprika för röd, orange, saffran för gult osv.

Konserveringsmedel utgör mindre än 1% av alla livsmedelstillsatser! Konservering kan även göras genom kylning, frysning, värmebehandling, torkning, saltning, sötning, kryddning, mjölksyrning, inläggning och C- vitamintillsats, osv.

För varje livsmedelstillsats finns det ett ofarligt, naturligt livsmedel.

Det är ingen konst att ersätta livsmedelstillsatser med ofarliga, naturliga mineraler eller andra ofarliga naturligt förekommande ämnen eller tillagningsmetoder.

Nästan alla livsmedelstillsatser existerar endast för att öka livsmedelsindustrins vinstmarginaler, inte för konsumentens bästa.

Kom ihåg att många livsmedelstillsatser anses vara livsfarliga och kan vara totalförbjudna i ett land, och likväl anses vara säkra och tillåtna. Skulle du riskera din egen och dina barns hälsa?

Barn påverkas mycket mer än vuxna av livsmedelstillsatser pga.

  1. sina outvecklade immunförsvarssystem och
  2. låga kroppsvikt, vilket gör att de i förhållande till kroppsvikten får i sig mer kemikalier än vuxna av samma mängd livsmedelstillsatser och
  3. den snabba celldelningen hos barn. Allt detta sammantaget gör barn mer benägna att få cancer.

 

Livsmedelstillsatser, särskilt färg- och aromämnen, orsakar många svåra allergiska biverkningar som är listade på denna sajt. Många stackars barn har genomlidit åratal av tung medicinering pga. sitt okontrollerade och ofta våldsamma beteende, som helt enkelt har orsakats av deras reaktioner på dessa livsmedelstillsatser. Många barn blir friska när dessa livsmedelstillsatser utesluts ur deras kost.

Lista på lögner (som livsmedelsindustrin vill att vi ska tro på)

  1. "Allt orsakar cancer"

"Under årtionden testade inte den kemiska industrin sina produkter på ett pålitligt sätt. När denna högst nödvändiga testning påbörjades för ett antal år sedan började man med de ämnen som misstänktes orsaka cancer. Många av dem orsakade naturligtvis cancer, och en myt uppstod om att allt orsakade cancer."

Sydney M. Wolfe, Medicine doktor

Forskningsledare för Ralph Naders Health Research Group i Washington DC.

  1. "Vad som helst i stora mängder orsakar cancer" (1)

"Talesmän för livsmedelsindustrin hävdar ofta att experiment i vilka endast höga doser av kemikalier har orsakat cancer inte är giltiga, därför att enorma mängder av vilken kemikalie som helst orsakar cancer. Faktum är att detta argument är rent lögnaktigt. Forskare har bevisat att extremt höga doseringar av många kemikalier inte orsakar cancer."

Fil. dr. Michael F. Jacobson

VD för Center for Science in the Public Interest (CSPI) Washington DC.

  1. "Vad som helst i stora mängder orsakar cancer" (2)

"Testning med höga doseringar ger oriktiga positiva resultat som visar att ämnet är cancerframkallande. Det finns över huvud taget ingen grund för det felaktiga, men ofta uttryckta påståendet att alla kemikalier skulle vara cancerframkallande eller framkalla mutationer vid höga doser. Det är helt enkelt inte sant."

Medicine och filosofie dr Samuel S. Epstein, professor i miljöhälsa och humanekologi

School of Medicine, Department of Pharmacology, Case Western Reserve University

  1. "Vad som helst i stora mängder orsakar cancer" (3) - Nu för lagstiftare!

"Cancer är dock inte någon effekt som uppstår vid hög men inte vid låg dosering. Om cancer orsakas hos försöksdjur av stora doser av en kemikalie måste vi förutsätta att även små mängder kan orsaka cancer. 1979 kom alla myndigheter som reglerar cancerframkallande kemikalier i USA överens om denna nyckelprincip. Det gjorde även International Agency for Cancer Research (en internationell cancerforskningsorganisation) som är kopplad till Världshälsoorganisationen under FN."

Kom ihåg att vävnaderna lagrar skador!

"Vi har inga som helst bevis på att det skulle finnas någon säker dos av cancerframkallande ämnen. Den vävnad som utsätts för cancerframkallande ämnen får en ny känslighet. Vävnaden lagrar skadan, så att säga. Om cellerna utsätts för ytterligare påverkan av något som helst cancerframkallande ämne, även om det bara är svagt cancerframkallande, så kan skadan utökas, så att man uppnår en nivå där en tumör utvecklas. Allt detta ger upphov till en situation där vi inte kan förutsätta att ett lågt intag av cancerframkallande ämnen skulle vara betydelselöst."

Med. dr Umberto Saffiotti, vetenskaplig ledare för Carcinogenesis, National Cancer Institute, USA.

Varning! Xylitol kan vara farligt för din råttas hälsa!

Tuggummifabrikanter ifrågasatte en studie som visade att råttor fick cancer av xylitol, men bara vid ett intag som för en människa skulle motsvara 20 000 tuggummin om året, alltså 70 stycken om dagen. Men som vi har kunnat se i ovanstående punkter, finns det risk att om en livsmedelstillsats framkallar cancer vid hög dosering kan samma tillsats orsaka cancer även vid låg dosering. Höga doseringar behövs bara pga. det låga antalet testade djur, vanligen färre än 100, ändå utsätts hundratals miljoner människor för dessa livsmedelstillsatser.

Hundratals miljoner dricker "läsk" med aspartam (Nutrasweet), acesulfam-k och sackarin eller cyklamat som alla bevisligen orsakar cancer och andra livsfarliga sjukdomar. Miljoner använder dessa sötningsmedel direkt i själva maten (t ex Canderel = aspartam, Hermesetas = sackarin, Suketter). På samma sätt borstar hundratals miljoner tänderna med tandkräm som innehåller natriumsackarin, som har samma effekt som E 954, sackarin, sackarinater (Det heter sodium saccharin på engelska och används ofta i innehållsdeklarationerna) och finns i alla tandkrämer, utom ett fåtal som finns i hälsokostbutiker. I USA får alla sackarintabletter, -pulver och -vätskor endast säljas med denna varning på förpackningen: "Varning! Denna produkt har visat sig vara cancerframkallande på laboratoriedjur". Ändå sväljer du och dina barn varje dag i åratal en del tandkräm som innehåller sackarin och/eller absorberar det direkt under tungan! På samma sätt finns de bevisat cancerframkallande E249-252 i alla charkuterier, skinka, rökt kött och fisk och all hårdost utom grön- och vitmögelostar, mozzarella och ekologisk kravmärkt ost. Dessa livsmedelstillsatser behövs inte i kött, annat än möjligen i kött på burk, för att eliminera botulismbakterier, som är dödliga, därför att köttprodukterna behandlas med värme och utsätts för luft. Ovan nämnda tillsatser används endast för att ge röd färg. Botulismbakterier kan endast överleva i en syrefri omgivning, och förstörs genom upphettning. Miljontals judar över hela världen äter charkuterier utan dessa tillsatser, utan att lida av dålig hälsa. Norge förbjöd till och med användningen av dessa farliga livsmedelstillsatser under 1970-talet, men tillät det igen efter några år pga. starka påtryckningar från livsmedelsindustrin. I ost används de bara i bakteriedödande syfte, i stället för att man hanterar mjölken på ett mer hygieniskt sätt.

Massor av människor använder vaxad tandtråd som är behandlad med paraffin,(men det står inte paraffin på etiketten, det står bara "vaxad") som är ett cancerframkallande ämne, som finns kvar mellan tänderna efter varje användning, och så småningom sväljs ned. Man ska i stället använda ovaxad tandtråd, eller sådan som är behandlad med bivax (på Apoteket kan man köpa en sort som heter "Glide").

Dessutom tuggar säkert lika många miljoner tuggummi med xylitol.

Xylitol är tillåtet i EU och Sverige. Det har visat sig att xylitol orsakar cancer hos försöksdjur (enligt forskning gjord i Storbritannien 1977). Det amerikanska livsmedelsverket (FDA) erkände året därpå att xylitol var ett cancerframkallande ämne. Det finns i så gott som alla sockerfria tuggummin och många sockerfria livsmedel som säljs i Sverige.

 

Xylitol rekommenderas av Svenska tandläkarförbundet.

 

Du kan få cancer, men du kommer i alla fall att dö med ett bländvitt leende!


Hälsofarliga färgämnen 1989 - 2000

Redan 1989 var situationen angående hälsofarliga färgämnen följande:

  1. E104 Kinolingult - Förbjudet i Norge, Kanada, Japan och USA.
  2. E110 Para-orange - Förbjudet i Norge och Portugal.
  3. E120 Karmin - Förbjudet i Norge och Spanien.
  4. E122 Azorubin - Förbjudet i Sverige, Norge, Kanada och USA.
  5. E123 Amarant - Förbjudet i Finland, Grekland, Jugoslavien, Norge, Sverige, USA, USSR, och Österrike
  6. E124 Nykockin - Förbjudet i USA och Norge.
  7. E127 Erytosin - Förbjudet i Japan och Norge.
  8. E128 Röd 2G - Förbjudet i Australien, Belgien, Finland, Frankrike, Indien, Norge, Schweiz, Sverige, USA, Västtyskland och Österrike.
  9. E131 Patentblått V - Förbjudet i Israel, Japan, Kanada, Norge och USA.
  10. E133 Briljantblått FCF - Förbjudet i Belgien, Danmark, Frankrike, Norge, Sverige, Schweiz, Västtyskland och Österrike.
  11. E142 Grön S - Förbjuden i Sverige, USA och Norge.
  12. E151 Briljantsvart BN - Förbjudet i Kanada, Norge, Spanien, Sydafrika och USA.
  13. E153 Vegetabiliskt kol - Förbjudet i USA. Finns i nästan alla lakritsprodukter, inklusive lakrits i hälsokostbutiker. Endast ett märke, "Tubis", av Terrasana använder inte E153. Tubis importeras av Biofood och är ekologiskt. (OBS! Jag har inga samband med dessa företag eller några företag över huvud taget).
  14. E154 Brun FK - Förbjudet i Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Norge, Sverige, Schweiz, Västtyskland och USA.
  15. E155 Brun HT - Förbjudet i Japan, Sydafrika och USA.
  16. E171 Titandioxid - Förbjudet i Japan, Portugal och Spanien.
  17. E180 Litolrubin BK - Förbudet i USA.

 

Börja läsa innehållsdeklarationerna!
  • Undvik alla farliga och okända livsmedelstillsatser och aromämnen som inte klart anges vara naturliga!
  • Kom ihåg att livsmedelstillsatser kan uppges som nummer eller enbart namn!
  • Köp mat som är obehandlad i största möjliga utsträckning!
  • Köp endast ekologisk mat!

Källa:
Roy Firus, kontakt e-post [email protected]
Översättning: Ylva Hilderman
Assistent: Svala Firus


Peak Performance Jacka säljes

Någon som vill eller behöver köpa en varm vinterjacka så ska jag sälja min för vill ha en annan modell.  Jackan är en svart kort modell storlek s. Väldigt varm och tjock samt päls på krage. Säljes i gott skick.
priset dirkuteras!


Så härligt med fredag!

Ett stort grattis till Patrik som blivigt pappa.. kul=) lite ledigt från träning mm.. innan det blir hårdkörning inför lucia pokalen..=) Blir kul.
Lärde mej allt om vasaloppet och stockholm maraton igår då jag fick sällskap av en väldigt pratsam herre på crossen.. hehe.. han prata i eett i 50 min. hehe.. så nu är jag expert på detta område.
Tagit nytt körkortsfoto idag, då mitt har blivit stulet eller tappat. Trodde man gjorde det hos polisen men inte.. man gjorde det tydligen på vägverket numera. så nu vet ni det om ni förlorar det.  Ikväll blir det troligen film.  män som  hatar kvinnor.

Trevlig kväll/

Vad vore livet utan kärlek och underbar musik!!


Goda nuggets





Skiva kycklingfileer i lagomt stora bitar
lägg ned i uppvispat ägg
rulla i sesamfrön
skjuts in i ugnen 200 grader 15-20 min

Lätt som en plätt ;)

Intressant

Ser ni vilken skillnad det är i volym på fett och muskler, trots att vikten är densamma! Så sätt igång och bygg muskler tjejer! Ni blir inte stora och bulkiga av styrketräning, ni formar era kroppar! Det är fettet utanpå musklerna som gör att man ser "stor" ut. Och som om det inte vore nog med att musklerna ger er en snyggare och fastare kropp, de ökar dessutom fettförbränningen!

Dags att överge de där små leksakshantlarna - använd musklerna! Du är väl i gymmet för att du vill få resultat, eller? Se då till att anstränga dig! Fokusera på den muskel du jobbar med och ta iiiii!!!

Kom ihåg att bara för att vågen inte visar några resultat så behöver det inte betyda att du inte förbättrat din form. Du kan tappa flera centimentrar i omkrets genom att öka din muskelmassa och bli av med fett, och det är väl det som är intressant!? Vikten är bara en siffra!

Gott och blandat



http://www.youtube.com/watch?v=cMxASjxRk1w

Medelande!

Sidan är under konstruktion så kommer ta några dagar innan den kommer i ordning, bara så ni vet!=)

Onsdag..

On

Underbar bild jag hitta.. hit ska jag åka en dag..=)

Jahopp då kör jag bloggen själv från och med nu.. =)

Pustigt ute idag=) Vart oerhört pigg och stark i kropp idag.. slog personrekord åter igen ..
Börja dagen med en härlig morgonprom, sen blev de det jobb. Ja just det , smycka tanden idag med ju. En diamant på höger sida..blev tjusigt=)
Tränade på nya gymmet på knalleporten idag.. och nja... föredrar nog gymmet på Bryggaregatan får jag nog säga. Men men.. det är vad jag tycker och passar mig bättre. Har fått lite erbjudanden att börja jobba på några andra gym vilket isf kommer innebära att jag måste säga upp medlemskap på Onyx och tveksamt tveksamt.. får överväga lite. Trivs ju bra och har så många kompisar där ju så vore tråkigt.. men får se vad som händer. Fått klart annons nu med så hoppas kunna köra i gång lite mer med det.. Planerar resa till Norge en kommande helg nu och Hälsa på några vänner... saknar dej Anna!!
Jo till träningen nu idag då.. tränade bröst samt Ben och lite mage idag. Blev mindre övningar på varje muskel pga färre maskiner på gym, så blev lite annat än vad jag brukar köra. Sedan blev det ett rodd intervall pass nere på gym i stan som Stefan hade. Bra pass!Där slog jag person rekord. Kom ner till 1, 50 . Va kul.

Tips från mej på bra gröns. som har stor påverkan på din prestation samt kropps styrka.

Rödbetor , Broccoli samt vitkål.
Ugnssteka är att rekomendera och smaksätta med olika kryddor och oljor.  Går att hitta på mycket.  Se till att få i dig tillräcklig mängd vitaminer samt bra fetter varje dag det gör så mycket ska ni veta på hur bra man mår.   Många tycker man pratar så mycket hokus pokus när man försöker säga hur viktigt det är med frukt och grönt, vitaminer och örter mm. Jag lovar det är såå viktigt för att kroppens funktioner skall fungera på bästa sätt. Jag tror man måste ha upplevt skillnaden för att förstå det.

Nä nu ska jag upp och va lite social.  Trevlig kväll och må väl!


Design

du hittar hur du designar på www.designadinblogg.se

Mitt sista inlägg

På grund av skilda åsikter vad som är

lämpligt och inte så kommer jag flytta

min del till min egna blogg helt och hållet!

Följ mig vidare mot TÄVLING 2010 här

Natalie´s Blogg - Fitness is fun






Kesoplättar

ca 5-8 stycken (beroende på storlek)

Du behöver:
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
1 liten förpackning Keso (ca 2,5 dl)

Tips på annat att ha i:
Skinka i bitar, finhackat äpple, rivna morötter, blåbär, färska bär, valfria frukter/grönsaker, kanel, kardemumma. Egentligen allt man gillar! Keso passar till det mesta!
Småbitar är det som gäller av allt..

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en bunke och klicka sedan ut smeten i en stekpanna. Stek i smör.
Stek den länge på första sidan, för det är ganska svårt att vända plättarna! Ju mindre desto lättare att vända.

Tips: Smeten går att förvara i kylen i någon extra dag.
Ett annat smart tips är att använda kesoplättarna som hamburgebröd eller annat, med lite fantasi! Men det krävs förståss att ni lyckats med dem i stekpannan...

Kyckling gryta



600 g kycklingfilé
2 gula lökar
1 äpple
1 msk curry
1 tsk salt
½ tsk timjan
½ tsk vitlökspulver
1½ dl vatten
2 dl krossade tomater
1 dl kokosmjölk

Finhacka löken, tärna äpplet och dela kycklingfilén i mindre bitar. Fräs löken i lite olja i en gryta. Tillsätt äpple, curry, salt, timjan och vitlökspulver. Häll i vattnet i grytan och låt puttra under lock några minuter. Lägg i kycklingbitarna och låt koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör i krossade tomater och kokosmjölk. Låt grytan koka upp igen.
Servera med ris och grönsaker.

Lena Måndag...

Måndag igen, regn och rusk i morse. Kände mej pigg och och stark imorse. Rörig dag på jobbet tycker jag då det flyttas och justeras om mycket samt mycket prat ang uppsägningarna. 
Även lite rörigt på gymmet där mycket förändringar skett med. Känner ändå att jag trivs bäst nere på Bryggaregatan. Men mina favvo maskiner är flyttade.. bu=/ Bara att gilla läget antar jag.  Kände mej lite ansträngd i musklerna idag så valde att inte köra rygg och axlar som jag brukar göra måndagar utan lyssna på kroppen och körde lite lätt kondtion bara.. så blir det styrka imorgon.
Körde 45 rodd bra och stärkande för rygg samt lugnt jogg 40 minuter.
Alles för today. Nu ska jag kolla ugnen så det inte bränner.. ,) hejhej!

Bars



Bars en sats,  30 % protein 30% fett 40% kolhydrater
854 kcal

Besök på nya Onyx knalleporten

Hinner inte skriva så mycket nu men tänkte visa lite bilder från knalleporten. Testa ett gruppträningspass där och ja riktigt snyggt ställe får man väl säga.. lite utöver ett vanligt gym=) 



Frukosttips

Hallonscones med kardemumma, havre . Kardemummacréme.


Exempel på tillbehör kan vara kaffe, ett ägg och en fruktsallad med papaya, kiwi, äpple och clementin toppad med naturell yoghurt och frön eller nötter.


Kardemummacréme
1 dl kesella
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma

Rör i hop och ställ kallt.


Hallonscones med kardemumma, havre - 2 bröd

3 msk vetemjöl
2 msk grahamsmjöl
0,75 dl Havregryn
0,5 msk bakpulver
1 krm salt
2 tsk socker
0,5 tsk kardemumma
1 msk smör
0,5 dl frysta hallon
0,5 - 1 dl naturell yoghurt

Till servering:
Kardemummacréme

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havre- & korngryn, bakpulver, salt, socker och kardemumma. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner hallon och yoghurt. Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt dem svalna. Halvera/dela dem och servera med Kardemummacréme.

Vaniljkeso med hallon & kokos

1 portion
1,5 dl keso
0,5 dl kvarg/kesella
2-3 krm vaniljsocker (alt. 1 krm vaniljpulver)
ev. 1 tsk honung
0,5 dl hallon
1 msk kokosflingor
1 msk solroskärnor

Blanda vanilj, keso, kesella, kokos, solroskärnor, hallon och ev. honung.
Lägg upp i en skål/djup tallrik.
Toppa ev. keson med mer hallon och frön. Ät direkt.


Krämig kesella m. mango, kokos & blåbär- 1 portion

Blanda lika delar kesella/kvarg, yoghurt (naturell, soja eller yoghurt med kokossmak) och keso med 0,5-1 msk kokosflingor. Toppa med alt. blanda ner ca 1 dl lätt tinade frysta mangotärningar och ca 0,75 dl (amerikanska) blåbär i kesellan. Toppa även med lite kokosflakes och frön om så önskas.

Lena Dagens frukost: Vaniljkeso med apelsin & blåbär.



Till frukost den här morgonen blev det keso blandat med kvarg, apelsin, vaniljpulver och honung. Keson toppades med lite av apelsinen, torkade blåbär, amerikanska blåbär och rostade solroskärnor. Jag gillade det här och kan tänka mig att göra om den igen.

Kombinationen av vanilj, apelsin, torkade blåbär och rostade solroskärnor var jättegod. Detta kan verkligen rekommenderas. Detta fungerar även bra som ett mellanmål.

Ett bra kompiment kan vara ett ägg och en skiva bröd med alfalfagroddar och avokado.

Vaniljkeso- 1 portion
0,5-1 krm vaniljpulver alt. 0,5-1 tsk vaniljsocker
1,5 dl keso
0,5 dl kvarg/kesella
ca 1 tsk honung
0,5 filéad apelsin
torkade blåbär
blåbär
rostade solroskärnor

Blanda vanilj, keso, kesella, lite av apelsinen och honung. Lägg upp i en skål/djup tallrik. Toppa keson med blåbär, torkade blåbär, resten av apelsinen och frön. Ät direkt.

Kosttillskott att rekomendera

SuperOmega 3 MerVital       60 tabletter

Näringsvärde per dagsdos om 2 kapslar:
Fiskoljekoncentrat                         2 600 mg
   varav EPA                                 858 mg
   varav DHA                                 572 mg

Ingredienser:
Fiskoljekoncentrat, eteriska oljor av citron och rosmarin. Mjuk kapsel av gelatin och glycerin.

Rekommenderat intag:
1-2 kapslar dagligen. SuperOmega 3 MerVital är ett komplement till en daglig multivitamin/mineralbas. SuperOmega 3 MerVital är en 55%-ig högkoncentrerad fiskolja som stödjer din hälsa. Kan gärna kombineras med TjejVital, MammaVital, KvinnaVital eller ManVital.


LipolarBalans K2

Innehåll per dagsdos om 4 kapslar:
Fiskolja                         1 800 mg
   Varav EPA                       288 mg
   Varav DHA                       188 mg
   Övriga omega-3                  120 mg
Jättnattljusolja                   164 mg
   Varav GLA                      14,8 mg
E-vitamin                           16 mg
D-vitamin                           12 ug
K2-vitamin                          28 ug

Ingredienser:
Fiskolja, jättenattljusolja, gelatin (kapsel), glycerol (kapsel), naturligt E-vitamin, naturligt D-vitamin, naturligt K2-vitamin samt antioxidanter: askorbylpalmitat och rosmarin.

Rekommenderat intag:
2 kapslar en till två gånger dagligen.


Jag äter mycket fisk behöver jag då äta omega 3?

Lena Svar:
Enligt mitt tycka ja! För att komma upp i de dagliga mängd näringsvärden får man inte i sig det enbart genom en bra kost med mycket fisk, pga att mycket försvinner genom tillagningen av maten.
Så alla bör egentligen ta ett tillskott av fettsyror som är så viktiga för våra kroppsliga funktioner.

Jag rekomenderar någon utav de fettsyror som vi har under rubriken "produkter" 
Dessa innehåller tillräckligt hög halt av ett dagligt intag och har dessutom inte utsatts för så hög värmebehandling vid tillverkning.


Lena Unna dej!

Vi alla borde bli bättre på att unna oss njutning och avkoppling och bara komma ifrån alla måsten, tider och stress ibland. Mitt favorit ställe eller favorit spa som jag varmt kan rekomendera är Varbergs Kurorts hotell. Underbart hotell precis vid havet för er som inte hört talas om det. Visst kostar en slant.. men om man drar in på alla onödiga inköp som man faktiskt nästan dagligen gör och lägger undan de pengarna så är man snart uppe i en natt på detta underbara ställe. Kan ju även vara en bra present att önska sej i tex julklapp eller födelsedagspresent med.  I bland är man värd att unna sej lite lyx.  Självklart kan man ju även välja billgare ställen eller kanske göra ett eget litet hemma spa och mys kväll för att bara få slappna av lite.


Ett nyttigt mellanmål eller komplement till träning?

Det finns ju ett hav av olika kosttillskott iform av drycker och bars men tittar man på innehållet så innehåller det oftast en hel del "Skräp" och i bland borde man ta sig en funderare vad man egentligen stoppar i sig.

Därför har ni här två bra alternativ på två bars som är hälsosamma och dessutom är väldigt goda. Visst är ingridienslistan är även på dessa lång men som sagt bara naturliga ingridienser, och är dessutom ekologiska. priset ligger på 36 kr/st eller 12 pack för 354 kr.

Är det av intresse är det bara att kontakta Lena [email protected]

Mer om dessa samt många andra produkter finns på hemsida www.samikallio.com

ProteinFusion bar (Choklad)       63 gram

Näringsvärde per dagsdos om 63 gram:
Kalorier                                            240 kcal
Protein                                              20 g
Kolhydrater                                          27 g
   varav kostfiber                                    8 g
   varav sockerarter     (mindre än eller lika med)   1 g
   varav sockeralkoholer*                             8 g
   varav andra kolhydrater                           10 g
Fett                                                  9 g
Transfett                                             0 g
Kolesterol                                            0 mg
Natrium                                             190 mg
Kalium                                              160 mg

*Sockeralkoholer utvinns ursprungligen ur socker, men omvandlas till s.k. polyoler, vilka innehåller kolhydrater, inte socker. Molekylstrukturen hos polyoler liknar dels socker, dels alkohol, men är ett sockerfritt sötningsämne. ProteinFusion innehåller två vanliga former av sockeralkoholer: maltitol och maltitolsirap.

Ingredienser:
Proteinblandning (sojaproteinisolat, vassleproteinisolat, kalciumkaseinat (mjölk)), glycerin, polydextros, överdrag (maltitol, palmkärnolja, fettfritt mjölkpulver, kakaopulver, sojalecitin, salt, naturligt smakämne), hydroliserat gelatin, maltitolsirap, sojacrisp (sojaproteinisolat, rismjöl, malt, salt), chokladlikör, rapsolja, palmkärnolja, vatten, kakaopulver, vassleproteinhydrolysat, naturliga smakämnen, sojalecitin, cellulosagel, salt, mono- och diglycerider, guargummi.
Vitaminer och mineraler: Trikalciumfosfat, askorbinsyra, d-alfatokoferol, niacinamid, zinkoxid, kopparglukonat, kalciumpantotenat, pyridoxin HCI, tiaminmononitrat, mangansulfat, riboflavin, A-vitaminpalmitat, kromklorid, folsyra, biotin, kaliumjodid, natriummolybdat, natriumselenit, cyanokobalamin.

Användning:
Komplement till kosten för de som behöver öka sitt proteinintag. Utmärkt bar efter träningspass, gympass m.m. Mättande och nyttigt mellanmål.

ProteinFusion bar (cookies)       63 gram

Näringsvärde per dagsdos om 63 gram:
Kalorier                                            240 kcal
Protein                                              20 g
Kolhydrater                                          27 g
   varav kostfiber                                    8 g
   varav sockerarter     (mindre än eller lika med)   1 g
   varav sockeralkoholer*                             8 g
   varav andra kolhydrater                           10 g
Fett                                                  9 g
Transfett                                             0 g
Kolesterol                                            0 mg
Natrium                                             190 mg
Kalium                                              160 mg

*Sockeralkoholer utvinns ursprungligen ur socker, men omvandlas till s.k. polyoler, vilka innehåller kolhydrater, inte socker. Molekylstrukturen hos polyoler liknar dels socker, dels alkohol, men är ett sockerfritt sötningsämne. ProteinFusion innehåller två vanliga former av sockeralkoholer: maltitol och maltitolsirap.

Ingredienser:
Proteinblandning (sojaproteinisolat, vassleproteinisolat, kalciumkaseinat (mjölk)), glycerin, polydextros, överdrag (maltitol, palmkärnolja, fettfritt mjölkpulver, kakaopulver, sojalecitin, salt, naturligt smakämne), hydroliserat gelatin, maltitolsirap, sojacrisp (sojaproteinisolat, rismjöl, malt, salt), chokladlikör, rapsolja, palmkärnolja, vatten, kakaopulver, vassleproteinhydrolysat, naturliga smakämnen, sojalecitin, cellulosagel, salt, mono- och diglycerider, guargummi.
Vitaminer och mineraler: Trikalciumfosfat, askorbinsyra, d-alfatokoferol, niacinamid, zinkoxid, kopparglukonat, kalciumpantotenat, pyridoxin HCI, tiaminmononitrat, mangansulfat, riboflavin, A-vitaminpalmitat, kromklorid, folsyra, biotin, kaliumjodid, natriummolybdat, natriumselenit, cyanokobalamin.

Användning:
Komplement till kosten för de som behöver öka sitt proteinintag. Utmärkt bar efter träningspass, gympass m.m. Mättande och nyttigt mellanmål.
 


Fisk med löktäcke

4 portioner



400 g lätt tinad vit fisk
1 tsk salt
1 citron
2 rödlökar
1 purjolök
1 liten burk kokosmjölk, á 160ml
2 dl havredryck
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl frysta gröna ärtor
dill

Sätt ugnen på 225º C. Skär 2 cm i tjocka skivor. Lägg i en ugnsform, salta och pressa citronsaft över. Täck med folie och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skiva rödlök och purjolök. Fräs löken i lite olja ca 5 minuter. Häll över kokosmjölk och havremjölk. Sjud under omrörning 2-3 minuter. Salta, peppra och blanda i ärtorna. Fördela blandningen på och runt fisken. Täck med folien och tillaga ytterliggare ca 10 minuter.
Strö över dill och servera med kokt potatis.

Kyckling rätt


4 portioner

600 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
8-10 soltorkade tomater i olja
2 dl kokosmjölk
3 dl havredryck
salt
svartpeppar

Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Krossa och hacka vitlöken. Dela tomaterna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs vitlök och tomater. Tillsätt kycklingen och bryn runt om. Tillsätt kokosmjölk och havredryck. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med fullkornspasta och broccoli.

Lena Sorbet



2 dl färskpressad apelsinjuice
300 g frysta mangotärningar

Mixa apelsinjuice och mangotärningar till ett tjockt mos. Skeda upp i fina glas eller skålar och garnera gärna med ett bär, apelsinklyfta eller citronmeliss. Servera genast.

Lena Hemma gjord musli

Rostad müsli med vanilj och röda bär



5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl kruskakli
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ tsk ekoligiskt vaniljpulver
1½ dl vatten
1 msk kallpressad rapsolja
2 dl torkade tranbär
1 dl gojibär

Värm ugnen till 200º C. Blanda alla torra utom bären ingredienser i en stor bunke. Rör ut oljan i vattnet och häll sedan blandningen i bunken. Rör om ordentligt och fördela alltsammans i en långpanna. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt müslin svalna och rör sen ner bären. Förvara i en glasburk.


Lena Rostade grönsaker


Mumsiga rotsaker med stekt halloumi i bakgrunden.

Rotsaksblandningen innehåller:
- kålrot
- potatis
- morot
- färsk broccoli
Detta har jag blandat med en egen olja som jag smaksatt med vitlök, chili och örter. Sedan strödde jag bara över lite havssalt och skjutsade in allt i ugnen.

Bröd

Det är ett bröd som är lite mindre fiberrikt men mycket smakrikt!


Snabb rågsiktslimpa
6 dl rågsikt
2 dl vetegroddar
½ dl russin
½ dl linfrön
1 msk bikarbonat
4 dl havremjölk
½ dl rapsolja
½ dl lättsötad lingonsylt

Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman alla ingredienser till en smet och fördela jämt i en smord och bröad avlång brödform, 1½ liter.
Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna en stund innan du stjälper upp det och vänta med att skära i det tills det kallnat /Lena

Spenat och brocoli paj



4 portioner

Pajdeg
2 dl havregryn
½ dl olivolja
1 dl vatten
2 dl grahamsmjöl
lite salt

Blötlägg havregrynen i vattnet och oljan ca 15 min. Krydda och arbeta in mjölet till en smidig deg. Kavla ut och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader.

Fyllning
300 g fryst spenat
300 g broccoli
2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
3 ägg
2½ dl havremjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Fräs spenat tillsammans med pressad vitlök. Koka broccolin nästan mjuk. Fördela spenaten jämt i botten av pajskalet och sprid ut broccolin ovanpå. Smula över fetaosten. Vispa äggen och tillsätt havremjölk samt salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter.
Servera med en god sallad.

Blåbärs sylt

Blåbärssylt m. vanilj

500 g bär
½ dl vatten
1 krm vanilj
½ krm natriumbensoat*

Koka bär och vatten i en kastrull - utan lock - i ca 30 minuter eller tills sylten är lagom tjock. Blanda natriumbensoat med lite av sylten och rör ner i kastrullen tillsammans med vaniljen. Häll upp i en burk och låt den svalna. Förvara i kylskåp.



* Natriumbensoat används för att öka syltens hållbarhet. I t.ex. lingon finns natriumbensoat naturligt och därför står sig lingonsylt bra utan några tillsatta konserveringsmedel.


Lena Lördag..






Härliga morgonar... tjock dimma över sjön, härlig frisk kall höst luft. Underbart!

Helgen kommen och jag har varit ruskigt dålig på att uppdatera något på bloggen nu.. men har inte tillbringat nästan någon tid vid datorn, så blir det ibland. Men uppdaterar så fort jag har något bra att skriva om helt enkelt.

Igår blev det shopping , tokskoj med kläder =) Var även hos Annika och gjorde naglarna fina. Grymt duktig är hon. Använder sej av gele material. Inga tippar eller konstnaglar av något slag utan bara förstärker sina egna och gör dem lite extra snygga.


 

Idag blev det i vanlig ordning lördags spinning som är den bästa starten man kan få på helgen.. Inget spinningspass är som pejmans. Man kan inte annat än ta ut sej och det är som vi brukar säga första lördags förfesten.. för det är nästan som att gå på disco.. =)Humöret blir på topp.  Idag körde jag tungt och svårt att hänga med i tempot. Grymt bra instruktör är du Pejman!Det är  kul att testa sina gränser och känna att man utvecklas. Man har alltid lite mer att ge än vad man tror. När man tror att man inte orkar mer har man alltid ca 30 % mer att ge, kom i håg det.
Tog min vilopuls idag.. 42 låg den på. Kul att veta, ska mäta max pulsen här näst.



Pejman vår favvo!=)


Adrian körde sin Lördags träning i det lite röriga gymmet som är under ombyggnad.

Idag är det riktigt rusk väder ute.. riktigt innemys väder. Känns att vintern snart är på g. Lite sugen på att åka och kolla nya Onyx men får bli i morgon.
Ikväll blir det nog bio, förmodligen i Gbg.


Hörs/ hej







Bönsallad



Bönsallad:
Vitkål
Brytbönor
Paprika
Solrosfrö

Dressing:
Olja
Vinäger
Örtor och kryddor

RSS 2.0