Blåbärs sylt
Blåbärssylt m. vanilj
500 g bär
½ dl vatten
1 krm vanilj
½ krm natriumbensoat*
Koka bär och vatten i en kastrull - utan lock - i ca 30 minuter eller tills sylten är lagom tjock. Blanda natriumbensoat med lite av sylten och rör ner i kastrullen tillsammans med vaniljen. Häll upp i en burk och låt den svalna. Förvara i kylskåp.
500 g bär
½ dl vatten
1 krm vanilj
½ krm natriumbensoat*
Koka bär och vatten i en kastrull - utan lock - i ca 30 minuter eller tills sylten är lagom tjock. Blanda natriumbensoat med lite av sylten och rör ner i kastrullen tillsammans med vaniljen. Häll upp i en burk och låt den svalna. Förvara i kylskåp.
* Natriumbensoat används för att öka syltens hållbarhet. I t.ex. lingon finns natriumbensoat naturligt och därför står sig lingonsylt bra utan några tillsatta konserveringsmedel.
Kommentarer
Trackback