Frukosttips
Hallonscones med kardemumma, havre . Kardemummacréme.
Kardemummacréme
1 dl kesella
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
Rör i hop och ställ kallt.
Hallonscones med kardemumma, havre - 2 bröd
3 msk vetemjöl
2 msk grahamsmjöl
0,75 dl Havregryn
0,5 msk bakpulver
1 krm salt
2 tsk socker
0,5 tsk kardemumma
1 msk smör
0,5 dl frysta hallon
0,5 - 1 dl naturell yoghurt
Till servering:
Kardemummacréme
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havre- & korngryn, bakpulver, salt, socker och kardemumma. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner hallon och yoghurt. Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt dem svalna. Halvera/dela dem och servera med Kardemummacréme.
Exempel på tillbehör kan vara kaffe, ett ägg och en fruktsallad med papaya, kiwi, äpple och clementin toppad med naturell yoghurt och frön eller nötter.
Kardemummacréme
1 dl kesella
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
Rör i hop och ställ kallt.
Hallonscones med kardemumma, havre - 2 bröd
3 msk vetemjöl
2 msk grahamsmjöl
0,75 dl Havregryn
0,5 msk bakpulver
1 krm salt
2 tsk socker
0,5 tsk kardemumma
1 msk smör
0,5 dl frysta hallon
0,5 - 1 dl naturell yoghurt
Till servering:
Kardemummacréme
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havre- & korngryn, bakpulver, salt, socker och kardemumma. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner hallon och yoghurt. Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt dem svalna. Halvera/dela dem och servera med Kardemummacréme.
Kommentarer
Trackback