Kesoplättar

ca 5-8 stycken (beroende på storlek)

Du behöver:
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
1 liten förpackning Keso (ca 2,5 dl)

Tips på annat att ha i:
Skinka i bitar, finhackat äpple, rivna morötter, blåbär, färska bär, valfria frukter/grönsaker, kanel, kardemumma. Egentligen allt man gillar! Keso passar till det mesta!
Småbitar är det som gäller av allt..

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en bunke och klicka sedan ut smeten i en stekpanna. Stek i smör.
Stek den länge på första sidan, för det är ganska svårt att vända plättarna! Ju mindre desto lättare att vända.

Tips: Smeten går att förvara i kylen i någon extra dag.
Ett annat smart tips är att använda kesoplättarna som hamburgebröd eller annat, med lite fantasi! Men det krävs förståss att ni lyckats med dem i stekpannan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0