Lena- Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé

INGREDIENSER Antal portioner
 

Laxfilé (utan skinn)

600,0 

gram

 

Olivolja

4,0 

msk

 

Fänkål

0,5 

styck

 

Parmesanost

100,0 

gram

 

Chilifrukt (röd)

0,5 

styck

 

Crème fraiche

2,0 

msk

 

Timjan (färsk)

0,5 

kruka

 

Citronpeppar

1,0 

tsk

 

Salt

0,5 

tsk

 

Mangold (röd)

50,0 

gram

 

 

 

TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 175ºC.
    Ansas chilifrukten, ta bort kärnor.
    Skär laxen i portionsbitar.
    Lägg laxen i smord ungsform.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Grovskär fänkål och parmesan.
    Lägg detta i matmixer.
    Tillsätt chili, crème fraiche, timjan, citronpeppar och salt.
    Mixa till slät massa.
  4. Fördela mixet på laxbitarna.
    Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.

  5. Lägg upp laxen på en mangoldbädd.
    Servera med ris och citronklyfta. /Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0