RAW CAROB PULVER

carobpulver kommer från vildvuxna carobträd i Italien och har en fyllig och söt smak. Det är ett fint pulver som kan användas som smakförhöjare i alla möjliga recept, speciellt i chokladdesserter.

 

Vanlig carobpulver prepareras vid ca 70C° medan detta raw food pulver inte upphettas till mer än 37 C°.

Carob brukar ofta betraktas som ett hälsosamt alternativ till choklad men den är så mycket mer! Det går till exempel utmärkt att blanda carob med choklad till en söt och nyttig drink som innehåller det bästa av två världar: både chokladens höga halt av magnesium och carobens höga halt av kalcium.

 

Carob är en grönsak som kommer från det ständigt grönskande carobträdet (Ceratonia siliqua). Det är egentligen en buske som formas till ett träd. Den har sitt ursprung runt Medelhavet men odlas numera även i anda varma delar av världen så som i Florida och Kalifornien. Denna produkt kommer ifrån Turkiet och är vildvuxen, obesprutad och full av näring. Det tar hela 6-8 år för ett carobträd att ge frukt. Den fortsätter sedan att ge frukt i hundra år. Ett fullvuxet carobträd får flera 100 kilo frukt per år.

 

Carobfruktens kapslar är rödbruna och kan bli upp till 30 cm långa. Carob har använts som föda i mer än 5000 år och kallas även Johannesbröd eftersom Johannes döparen åt den under sin tid ute i det vilda (Matt 3:4). Ordet ”karat” som används för att värdera guld och diamanter kommer från det arabiska namnet för carobfrön på grund av frönas olika form och vikt.

 

Eftersom carobnektar tillverkas vid en låg temperatur är den en renare produkt än molass som är vanligt förekommande. Samtidigt har carob samma fylliga och söta smak som molass.

 

Carob innehåller många viktiga näringsämnen. Den innehåller lika mycket vitamin B1 som sparris och jordgubbar, lika mycket niacin som limabönor, linser och ärtor, och mer vitamin A än aubergin, sparris och rödbeta. Den innehåller dessutom vitamin B2, kalcium, magnesium, potassium och spårmineralerna järn, mangan, krom, koppar och nickel. Carob innehåller ungefär 8% protein och mycket fibrer. Jämfört med choklad innehåller carob 3 gånger mer kalcium, en tredjedel mindre kalorier och 17 gånger mindre fett. 

carobpulver kommer från vildvuxna carobträd i Italien och har en fyllig och söt smak. Det är ett fint pulver som kan användas som smakförhöjare i alla möjliga recept, speciellt i chokladdesserter.

 

Vanlig carobpulver prepareras vid ca 70C° medan detta raw food pulver inte upphettas till mer än 37 C°.

Carob brukar ofta betraktas som ett hälsosamt alternativ till choklad men den är så mycket mer! Det går till exempel utmärkt att blanda carob med choklad till en söt och nyttig drink som innehåller det bästa av två världar: både chokladens höga halt av magnesium och carobens höga halt av kalcium.

 

 

 

 

 
Raw Carob Pulver 100g


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0