Lite allmänt av betydelsen av en bra kost..

Att det vi stoppar i oss är A och O för vårat välmående samt prestation i vardagen är självklart. Man kan jämföra kroppen med en bil. En bil behöver tankas ständigt och med rätt bränsle. Den behöver vårdas både på in och ut vändigt  för att behålla sitt skick. Likaså behöver människan. Många struntar mer eller mindre vad de stoppar i sig och behandlar kroppen mer eller mindre som en kakburk och lägger locket på. Sedan putsar de och donar på utsidan. Men innehållet finns fortfarande kvar.  En ren insida blir också en ren utsida.

Vi drabbas dagligen av så kallade fria radikaler som skadar våran kropp och orsakar infektioner, sjukdomar, mm.
Det enda skyddet mot fria radikaler är Antioxidanter som vi framförallt finner naturligt i färgstarka frukt och grönsaker. Fria radikaler påverkar även vårat åldrande liksom vår hud. Så att det hjälper med en anti rynk kräm för att hålla rynkor borta , det kan ni glömma. Det kommer först och främst innefrån, en god kost, mycket vatten och en god ordentlig sömn.

Påverkan av muskelutveckling och prestation påverkas också väldigt mycket av våra matvanor samt när detta intas.

Det ultimata för kroppen är naturligtvis en så bra och ren mat som möjligt. Men tyvärr är vår mat i dagens samhälle inte alltid så bra och näringsrik  som den var förr och mycket av näring försvinner även under tillagningen. Endel har svårt att ta upp näringen från mat då de av olika orsaker har svårt att bryta ner maten. Därför är tillskott av olika slag ett mycket bra kompliment för att se till att man får i sig ett dagligt behov av vitaminer och mineraler som har stor betydelse för funktionerna i våra kroppar skall fungera.

Tillskotten som finns på vår marknad idag är ju en hel uppsjö och är man inte insatt är det väldigt svårt att veta vad som är bra och mindre bra.
För det varierar väldigt mycket från produkt till produkt vad det är man får för pengarna.

Jag har för egen del haft en del problem med min mage i form av stress mage, eller IBS som man även kan kalla det vilket gör att jag lätt kan får uppsvälld mage. Därför har jag tyckt att detta vart extra intressant att läsa mer om för det är såå vanligt att människor har magproblem idag och det kan finnas en mängd olika orsaker och en mängd olika behandlingar. Alla fungerar vi olika och reagerar på olika sätt.

Kroppen är en kompliserad manick men egentligen så är den inte så svår att förstå om man verkligen lär sej att lyssna på sin kropp.

Att befrämja en bra matsmältning och en hälsosam tarmflora kan ha stora hälsoeffekter.
Många har problem med trög mage, förstoppning, gaser, irritation m m. Vårt sätt att behandla mage-tarm-problem är dels att rekommendera en förändring i livsföringen (kost och motion), dels reningskurer och kosttillskott.

Allmänna råd för en bättre tarmhälsa
Tarmen ska skydda övriga kroppen mot oönskade inkräktare (bakterier, parasitrer, gifter) genom en tillräckligt sur magsäck, frisk slemhinna och därmed en frisk tarmflora. Då kan endast viktiga näringsämnen passera genom tarmväggarna till levern som i sin tur kan skicka dessa vidare i kroppen. Annars uppstår en självförgiftning med vanliga symtom som sötsug, uppblåst mage, förstoppad eller diarré, rapar, gaser, ont i magen och trötthet.

En självförgiftning med återcirkulerande gifter är ett resultat av en försämrad tarmflora, då denna har rubbats genom en överväxt av skadliga bakterier som sedemera kan orsaka inflammatoriska tillstånd med symtom enligt diagnos IBS.
Rekomendation är att alltid  rena tarmen innan man fyller på med goda tarmbakterier. Det är också bra att genomgå en lever- och gallkur efter en sanering av svampar och parasiter. Efter en rening är det bra att läka en genomsläpplig tarmvägg. Anledningen är att man bör rensa bort det som har orsakat problemet, innan man skapar en läkning och därmed en långsiktig förändring av mage- och tarmhälsan.

En god tarmflora är kroppens försvar mot inkräktare och ingår starkt i kroppens immunförsvar. Ett bra immunförsvar är avgörande för hurvida du kommer att kunna ha förmåga att försvara dig mot omvärldens sjukdomar och gifter. Det är viktigt att se över vad man äter och hur man äter eftersom kosten är en viktig orsak till bra eller sämre tarmhälsa. Många patienter har ätit mycket antibiotika och andra läkemedel som har orsakat en försämrad tarmhälsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0