Dinkelfralla med aprikos och pumpafrön



Antal portioner: 4



Ingredienser:
3 dl fullkornsdinkelmjöl 4 dl dinkelmjöl 4 tsk bakpulver 1 ½ tsk salt 2 dl pumpafrön 1 dl torkade aprikoser, hackade 2 ägg 1 burk kesella, 250 g 3 dl mjölk

Gör så här:
Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, kesella och mjölk, rör sedan ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformar eller smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter i 225 grader.

Dinkelmjöl är ett bättre alternativ än vetemjöl då det har en högre proteinhalt b.la


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0