Bröd utan spannmål, lufttorkad skinka,gurka,avokado



Hittade receptet hos Sanna Edhin men jag har ändrat lite. Bland annat behövdes det mer vatten för att röra ut fiberhusken. Fiberhusk hittade jag på ICA och det blir som ett gelé. Det är viktigt att det blir blandat ordentlig annars blir det klumpigt i brödet.
ett stort bröd
75 g smör (eller ca 1 dl rapsolja)
1 dl kallpressad kokosolja
1 dl vatten
2 msk fiberhusk (pulveriserat psylliumfröskal)
1 1/2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 1/2 dl kokosflingor
125 g mandlar, grovt hackade (alternativt 3 dl skrädmjöl eller havremust)
4-5 ägg
1 matsked mald kardemumma
1 tsk havssalt

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så att de finfördelas lite. Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som blir kletig och hälls ut på en smord bakplåt och formas till ett runt bröd (ca 7-8 cm högt och 20-25 cm i diameter). Låt stå i ugnen i 60 minuter.

Förvara brödet i kylskåpet och skär i skivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0