Blåbärs limpa

1 bröd
  • 3 dl  filmjölk
  • 1 dl  rågmjöl, grovt 
  • 3 dl  grahamsmjöl 
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 ½ dl  vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ½-1 dl torkade blåbär (t.ex. Risenta)
  • 1 ½ dl ekologisk blåbärssylt (t.ex Kung Markatta)
  • ½ dl ljus sirap
Sätt ugnen på 175 grader ugnsvärme .
 Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan resten. Rör om till en slät smet och häll den i en avlång smord brödform. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0