Potatis sallad med kycklingfile
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 1 kg potatis (gärna färsk)
1 1 knippa rädisor
2 2 gula paprikor
1 1 dl hackad persilja
1 1 dl finskuren gräslök
2 2 tärningar grönsaksbuljong
2 2 msk olivolja
2 2 msk vinäger
1 1 pressad vitlöksklyfta
1 1 tsk chilipeppar
lite salt
Gör så här
1. Skrubba potatisen. Den behöver inte skalas om den är färsk. Koka den mjuk men inte så att den faller sönder.
2. Dressing: Lös upp buljongtärningarna i 1 dl kokande vatten. Blanda i olja, vinäger, pressad vitlök och chilipeppar. Smaka av med salt. Smaken ska vara riktigt kraftig.
3. Skiva den heta potatisen direkt ner i en skål. Häll på dressingen allteftersom. Skölj rädisorna och paprikan. Skiva rädisorna och skär paprikan i ganska små bitar. Finhacka persiljan och skär gräslöken smått. Varva grönsakerna och det kryddgröna med potatisen.
270 kcal /port
Severa med ca 120 g kyckling
413 kcal