Fisk i folie

Doftande foliepaket med fisk, tomater och örtkryddor serverad med nykokt potatis och en klyfta citron.

-De soltorkade tomaterna ska ligga i blöt cirka 1 timme innan.

 

 

Antal portioner:

Färdigt på: 1 tim 35 min

Ingredienser

600 600 g torsk, sej eller kolja
2 2 dl soltorkade tomater
1 0,5 dl olivolja
dill och färsk dragon
salt
svartpeppar
600 600 g potatis, gärna med skal

 

Gör så här

1. Börja med att blötlägga tomaterna i vatten 1 timme.

2. Skär fisken i fyra bitar och lägg varje bit på att ark aluminiumfolie.

3. Skär sedan tomaterna i fina strimlor. Fräs dem i olivolja och tillsätt dill och dragon.

4. Salta och peppra fisken. Fördela tomatröran och oljan över de fyra fiskbitarna.

5. Förslut fisken noga i foliepaket.

6. Skrubba potatisen väl och lägg den i en vid kastrull med vatten som nästan täcker potatisen. Salta. Placera foliepaketen ovanpå och koka alltsammans i cirka 20 minuter.

 

 

Ca 400 kcal / port

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0