Fisk i folie
Doftande foliepaket med fisk, tomater och örtkryddor serverad med nykokt potatis och en klyfta citron.
-De soltorkade tomaterna ska ligga i blöt cirka 1 timme innan.
Antal portioner:
Färdigt på: 1 tim 35 min
Ingredienser
600 600 g torsk, sej eller kolja
2 2 dl soltorkade tomater
1 0,5 dl olivolja
dill och färsk dragon
salt
svartpeppar
600 600 g potatis, gärna med skal
Gör så här
1. Börja med att blötlägga tomaterna i vatten 1 timme.
2. Skär fisken i fyra bitar och lägg varje bit på att ark aluminiumfolie.
3. Skär sedan tomaterna i fina strimlor. Fräs dem i olivolja och tillsätt dill och dragon.
4. Salta och peppra fisken. Fördela tomatröran och oljan över de fyra fiskbitarna.
5. Förslut fisken noga i foliepaket.
6. Skrubba potatisen väl och lägg den i en vid kastrull med vatten som nästan täcker potatisen. Salta. Placera foliepaketen ovanpå och koka alltsammans i cirka 20 minuter.
Ca 400 kcal / port