Fetaostgratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

Fetaostgratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

500 gram  Lax

Fetaostcreme
2 dl matlagningsyoghurt
200 gram fetaost
1 tsk  rosmarin
Salt och peppar

Rödbetsrisotto
1 st vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olivolja
0,5 dl parmasanost

2,5 dl avios ris
1 st  gul lök, finhackad
400 gram rödbetor
2 msk smör
5 dl grönsaks buljong

Garnering
1 ask krasse


Tillagning

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetor och lök. Skär dem i små bitar. Fräs dem tillsammans med vitlök i olivolja. Använd en vid kastrull. Rör ner riset och häll på lite buljong i taget. Låt risotton puttra på svag värme i ca 20 minuter och späd eftersom med mer buljong tills att riset är genomkokt.

2. Mosa undertiden fetaosten och blanda med yoghurt och rosmarin. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Lägg laxen på ett oljat ugnssäkert fat. Bred på fetaoströran på laxbitarna. Stek i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Rör ner smöret och parmesanosten i risotton och smaksätt med salt och peppar.

4. Servera den gratinerade laxen med rödbetsrisotton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0