Blåbärs limpa
1 bröd
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan resten. Rör om till en slät smet och häll den i en avlång smord brödform. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 min.

- 3 dl filmjölk
- 1 dl rågmjöl, grovt
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl siktat dinkelmjöl
- 1 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- ½-1 dl torkade blåbär (t.ex. Risenta)
- 1 ½ dl ekologisk blåbärssylt (t.ex Kung Markatta)
- ½ dl ljus sirap
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan resten. Rör om till en slät smet och häll den i en avlång smord brödform. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 min.

Kommentarer
Trackback