Frukosttips

Exempel på tillbehör kan vara kaffe, ett ägg och en fruktsallad med papaya, kiwi, äpple och clementin toppad med naturell yoghurt och frön eller nötter.
Kardemummacréme
1 dl kesella
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
Rör i hop och ställ kallt.
Hallonscones med kardemumma, havre - 2 bröd
3 msk vetemjöl
2 msk grahamsmjöl
0,75 dl Havregryn
0,5 msk bakpulver
1 krm salt
2 tsk socker
0,5 tsk kardemumma
1 msk smör
0,5 dl frysta hallon
0,5 - 1 dl naturell yoghurt
Till servering:
Kardemummacréme
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havre- & korngryn, bakpulver, salt, socker och kardemumma. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner hallon och yoghurt. Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt dem svalna. Halvera/dela dem och servera med Kardemummacréme.
Kommentarer
Trackback