Fisk med löktäcke
4 portioner

400 g lätt tinad vit fisk
1 tsk salt
1 citron
2 rödlökar
1 purjolök
1 liten burk kokosmjölk, á 160ml
2 dl havredryck
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl frysta gröna ärtor
dill
Sätt ugnen på 225º C. Skär 2 cm i tjocka skivor. Lägg i en ugnsform, salta och pressa citronsaft över. Täck med folie och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skiva rödlök och purjolök. Fräs löken i lite olja ca 5 minuter. Häll över kokosmjölk och havremjölk. Sjud under omrörning 2-3 minuter. Salta, peppra och blanda i ärtorna. Fördela blandningen på och runt fisken. Täck med folien och tillaga ytterliggare ca 10 minuter.
Strö över dill och servera med kokt potatis.

400 g lätt tinad vit fisk
1 tsk salt
1 citron
2 rödlökar
1 purjolök
1 liten burk kokosmjölk, á 160ml
2 dl havredryck
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl frysta gröna ärtor
dill
Sätt ugnen på 225º C. Skär 2 cm i tjocka skivor. Lägg i en ugnsform, salta och pressa citronsaft över. Täck med folie och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skiva rödlök och purjolök. Fräs löken i lite olja ca 5 minuter. Häll över kokosmjölk och havremjölk. Sjud under omrörning 2-3 minuter. Salta, peppra och blanda i ärtorna. Fördela blandningen på och runt fisken. Täck med folien och tillaga ytterliggare ca 10 minuter.
Strö över dill och servera med kokt potatis.
Kommentarer
Trackback